ΕΦΚΑ: Από τα 1.194.000 σημειώματα πληρώθηκαν μόνον τα 323.600

ΕΦΚΑ: Από τα 1.194.000 σημειώματα πληρώθηκαν μόνον τα 323.600

Στα «τάρταρα» η εισπραξιμότητα - Το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο νόμου με στόχο «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης»

Στα «τάρταρα» βρίσκεται η  εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και μπροστά 
στον κίνδυνο κατάρρευσης του ΕΦΚΑ η κυβέρνηση αλλάζει τις ρυθμίσεις.

Η εισπραξιμότητα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει πέσει κατακόρυφα γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» στο υπουργείο Εργασίας για την πορεία εσόδων του νεότευκτου ταμείου. Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με στοιχεία του Σκάι, ότι από τα 1.194.000 σημειώματα του ΕΦΚΑ πληρώθηκαν τα  323.600.

Σύμφωνα με πηγές, το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο νόμου με στόχο «την επίσπευση διαδικασιών για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης».

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται διατάξεις που αλλάζουν σημαντικά σημεία του νόμου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016 και θα έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017 κι ακόμη δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Είναι ενδεικτικό ότι πάνω από 150.000 ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των εισφορών που θα πρέπει να καταβάλουν στον ΕΦΚΑ, παρότι πέρασε και η πρώτη εβδομάδα της παράτασης που δόθηκε εσπευσμένα για τις πληρωμές.


ΣΧΟΛΙΑ (88)

sk2

Οι Ρομπέν των Δασών κυβερνώντες, αισθάνονται περήφανοι για την αναδιανομή της ..φτώχειας και ισχυρίζονται οτι επιβαρύνουν το 20% των ασφαλισμένων, για να ελαφρύνουν το υπόλοιπο 80%!. Εγώ, όμως μέχρι τώρα βλέπω οτι δεν είναι μόνο το 20% που δεν έχει πληρώσει. Ελπίζω να μην πληρώσει κανείς από δω και πέρα και μέχρι τις 17/3, να δούμε τι θα γίνει..

Κατερινα

Το τραγικό μ αυτό δεν είναι ότι πλήρωσαν μόνο 300.000 ελ. επαγγελματίες, αλλά ότι 1.100.000 ελ. επαγγελματίες και αγρότες πληρώνουν για 9.000.000 πολίτες ......

ΕΡΜΗΣ

Oι κοπροδημόσιοι χαλάνε τον κόσμο, για μισό ευρώ .Μέχρι και οι ρουσφετοκοπρίτες του Μετρό διαλύσανε την Αθήνα μόλις χθές. Τα σφαγμένα κορόιδα του ιδιωτικού τομέα τι κάνουν ? Πατριωτικό καθήκον να μην πληρώσουν ούτε ευρώ απο τις μαμημένες ασφαλιστικές εισφορές -θάνατος του εμποράκου .Μόνο η μη πληρωμή και η αποτυχία του ληστρικού συστήματος μπορεί να ταρακουνήσει έλληνες και ξένους φορομπήχτες κρατιστές που χαρίζουν ακόμα πλασματικά χρόνια και συντάξεις στα 55 στα κοπρόσκυλα του Δημοσίου ! Μόνο η αντίσταση μπορει να σώσει τον μισοπεθαμένο μικρομεσαίο απο τον βέβαιο θάνατο του ΕΦΚΑ ! ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ στο σφαγείο του ΕΦΚΑ Ξυπνήστε σκλάβοι του ιδιωτικού τομέα ! Ξυπνήστε κορόιδα !

Πραγματικότητα

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες , τουλάχιστον η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, είχαν, έχουν κ θα έχουν, την λύση να μεταφέρουν την έδρα σε γείτονες χώρες μέλη ΕΕ ή ακόμα κ να κλείσουν ελληνικές εταιρείες κ να ανοίξουν άλλες σε αυτές. Όσο λοιπόν μεγαλώνει ο αριθμός αυτών που εγκαταλείπουν την χώρα, τόσο θα συρρικνώνονται τα έσοδα του δημοσίου κ φυσικά κάποια στιγμή θα έρθει το σοκ που δεν μπορούν να αποφύγουν πλέον οι κυβερνώντες ( οποίοι κ αν είναι ). Απόλυτη συρρίκνωση του κομματικού στρατού των δημοσίων υπαλλήλων. Χαρακτηρίζω τους δημόσιους ως κομματικό στρατό διότι απλά από κυβερνήσεως Α Παπανδρέου το δημόσιο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η πιο απλή μέθοδος ψηφοθηρίας. Τώρα πληρώνουμε όλοι το λογαριασμό. Μην στεναχωριέστε κύριοι που βρίζετε ανελέητα τους ελεύθερους επαγγελματίες (που δεν είναι όλοι φοροφυγάδες κ απατεώνες, ούτε όλοι κάνουν λεφτά επειδή κλέβουν). Αυτοί θα βρουν το δρόμο τους κ θα επιβιώσουν. Το κράτος, οι δημόσιοι κ οι συνταξιούχοι που πληρώνονται από το 30% του υπόλοιπου λαού (ιδιωτικούς υπαλλήλους κ επιχειρήσεις) θα χάσει κ τότε για ακόμη μια φορά θα πουν, ωχ κάναμε λάθος !

Allien

Όσοι πλήρωσαν ή θα πληρώσουν είναι αυτοί τις πολύ μικρές εισφορές. Αποκλείεται να πληρώσουν όσοι τους ήρθαν από 500 το μήνα και πάνω. Δηλαδή τελικά και το 40% να φιλοτιμηθεί να πληρώσει οι πραγματικές εισφορές θα είναι το 10% αυτών που θα ήθελαν οι άχρηστοι να εισπράξουν.

Γιάννης

Μέχρι σήμερα δεν χρώσταγα ούτε ένα ευρώ στον ΟΑΕΕ ούτε πουθενά και σε κανέναν υπάλληλο μου. Αρνούμαι όμως να πληρώσω το ΕΦΚΑ 1458 το μήνα. Ναι βγάζω χρήματα, με πολύ άγχος και εις βάρος της υγείας μου. Δεν είναι συνέταιρος μου το ΕΦΚΑ ούτε το κράτος ούτε κανείς αλλιώς ας με βοήθαγε και στα δύσκολα. Δεν έκρυβα μέχρι τώρα τίποτα και πληρώνω υψηλούς φόρους σε αντίθεση με πολλούς γνωστούς μου με ίδια εισοδήματα μη δηλωτεα όμως που παίρνουν μέχρι κοινωνικό βοήθημα. Νομίζω ότι η χώρα τείνει να γίνει Σοβιετια με αυτούς τους ανίκανους που μας κυβερνάνε. Ίσως αν κάποιος από αυτούς είχε δουλέψει σοβαρά στη ζωή του με κίνδυνο να πεινάσει δεν θα έκανε τέτοιους νόμους. Η λύση είναι να κλείσω τα πάντα και να απολυσω το προσωπικό ενώ θα ζήσω με οικονομίες και ενοίκια για αρκετά χρόνια μέχρι να αλλάξει το εχθρικό περιβάλλον ή να αρχίσω να μην κόβω τιμολόγια και να τα κάνω όλα μαύρα. Δυστυχώς δεν μπορώ να μεταφέρω την έδρα Βουλγαρία.Άλλη λύση δεν υπάρχει για επιβίωση.

Νικος

Δηλαδή μικρές επηχηρισεις πληρώνουν και μεγάλες όχι αυτό μας λέτε?

Bilmpo

Δεν πληρωνω!!! Σας θυμιζει αυτο κατι Συριζακια;;;

Κώστας

Τώρα μου ήρθε η ιδέα...Για να κλείσει η αξιολόγηση δεν εντάσσετε και το Δημόσιο στον ΕΦΚΑ? Εννοώ να έρχεται ειδοποιητήριο με πληρωτέο ποσό κάθε μήνα ανάλογα με τον μισθό...όχι θεωρητικές εισφορές που και καλά κρατούνται από τον ακαθάριστο μισθό τους (και αυξάνουν το δημόσιο χρέος). Ρε εκεί στην ΝΔ προτείνετε τίποτα για τους δημόσιους κηφήνες και θα βγείτε με αυτοδυναμία..

Κώστας Πρέκας

Ελάτε να τα πάρετεεε....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2_gr

Είσαι νέος έως 29 ετών, πτυχιούχος, που γνωρίζεις τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα και έχεις μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία; Κορυφαία στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Τράπεζα Πειραιώς, η AVIS και η Microsoft σε προκαλούν να πάρεις τη θέση τους!

mitarakis

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει πως η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας αποτελούσε βασικό της στόχο, τελικά δεν είχε υπολογίσει τα απαιτούμενα κονδύλια