«Μεγάλη» η Μεγάλη Εβδομάδα για την οικονομία με διήμερο Euroworking Group για την Ελλάδα

«Μεγάλη» η Μεγάλη Εβδομάδα για την οικονομία με διήμερο Euroworking Group για την Ελλάδα

Στις 8 και 9 Απριλίου η συνεδρίαση στην εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής δόσης του ΔΝΤ - Η κυβέρνηση διαψεύδει το Reuters ότι ξεμένει από ρευστό την Μεγάλη Πέμπτη - Σύγχυση με το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος

«Μεγάλη» η Μεγάλη Εβδομάδα για την οικονομία με διήμερο Euroworking Group για την Ελλάδα
Μεγάλη αναμένεται να είναι η Μεγάλη Εβδομάδα για την οικονομία καθώς το διήμερο 8-9 Απριλίου (Μεγάλη Τετάρτη-Μεγάλη Πέμπτη) θα συνεδριάσει το Euroworking Group με βασικό θέμα στην ατζέντα του το ελληνικό ζήτημα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης και η σημασία που αποδίδεται στο αποτέλεσμα της συζήτησης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες και όχι σε μια όπως συνήθως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Τη συνεδρίαση ανακοίνωσε την Τετάρτη η αντιπροσωπεία της Γερμανίας στις Βρυξέλλες αποφεύγοντας, ωστόσο, να ορίσει ρητά ότι η Ελλάδα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα των τεχνοκρατών που μετέχουν στο Euroworking Group.


Ημερομηνία ορόσημο η 9η Απριλίου;
Κλείσιμο
Το βλέμμα όλων είναι πλέον στραμμένο στην 9η Απριλίου όταν και θα πρέπει να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ ύψους 450 εκατ. ευρώ στη σκιά του δημοσιεύματος του Reuters σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είπε στους πιστωτές της ότι θα ξεμείνει από χρήματα την Μεγάλη Πέμπτη. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Αθήνα υπέβαλε αίτημα τμηματικής καταβολής της δόσης πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στο Euroworking Group της Τρίτης, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε.

Από το οικονομικό επιτελείο διέψευδαν πάντως ότι η ελληνική πλευρά είπε στο χθεσινό Euroworking Group ότι στις 9 Απριλίου τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους τελειώνουν. «Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.


Αλαλούμ με το πρωτογενές πλεόνασμα
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχει σύγχυση σχετικά με το στόχο της κυβέρνησης για το πλεόνασμα του 2015. Ενώ, δηλαδή, στη λίστα Βαρουφάκη που αποκάλυψαν οι FT υπάρχει αναφορά για πλεόνασμα ύψους 3,1%-3,9%, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι, για την κυβέρνηση, στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος είναι 1,2% και όχι αυτό που παρουσιάστηκε στους δανειστές. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης