Λευκωσία: Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο παραμονής της Total στην ΑΟΖ

Λευκωσία: Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο παραμονής της Total στην ΑΟΖ

«Αυτού του είδους οι εξελίξεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, δηλαδή αποτυχημένες γεωτρήσεις ή μη εξεύρεση υδρογονανθράκων» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης

Λευκωσία: Απομακρυσμένο το ενδεχόμενο παραμονής της Total στην ΑΟΖ
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θεωρεί απομακρυσμένο το ενδεχόμενο μιας διευθέτησης με τη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total, ώστε να πειστεί και να παραμείνει στη Κυπριακή ΑΟΖ για συνέχιση των ερευνών.

Σε δηλώσεις, του ανέφερε ότι οι λόγοι για τους οποίους η Total προτίθεται να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ είναι γεωλογικοί, γεωφυσικοί και οικονομικοί και υπέδειξε πως δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση, αλλά ούτε και υπέρμετρες προσδοκίες.

«Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αυτού του είδους οι εξελίξεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, δηλαδή αποτυχημένες γεωτρήσεις ή μη εξεύρεση υδρογονανθράκων», είπε, παραπέμποντας σε προχθεσινή ανακοίνωση της Noble για αποτυχημένη γεώτρηση στον Κόλπο του Μεξικού.

«Από την άλλη», σημείωσε, «δεν πρέπει να διατηρούμε υπέρμετρες προσδοκίες. Θα πρέπει οι προσδοκίες μας να βασίζονται πάνω στα δεδομένα, όπως αυτά δημιουργούνται με τις γεωλογικές επισκοπήσεις, τις γεωτρήσεις ή τα σεισμογραφικά που προχωρούν οι εταιρείες να διεκπεραιώνουν».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο πρόγραμμα της Total μέχρι να αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα και σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «το ενδεχόμενο μιας διευθέτησης αυτή τη στιγμή είναι απομακρυσμένο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης