Guardian: Άστε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, λένε οι αγορές

Guardian: Άστε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, λένε οι αγορές

"Να προσέχουν τις εκλογές των Ελλήνων", καλεί τους Βρετανούς η εφημερίδα - Εκτιμά ότι σε Ρώμη, Λισαβόνα και Μαδρίτη παρακολουθούν την Ελλάδα, αλλά δεν αντιδρούν πλέον με πανικό!


Guardian: Άστε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, λένε οι αγορές
Tις εκλογές και το ενδεχόμενο μιας νίκης ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», λέγοντας ότι αν και είναι φυσικό για τους ηγέτες στη Ρώμη, τη Λισαβόνα και την Μαδρίτη να φοβούνται μια νίκη του αριστερού κόμματος, οι παγκόσμιες χρηματαγορές δεν φάνηκαν να αντιδρούν με πανικό.

Για παράδειγμα, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου βρίσκεται στο 1,89%, σε νέο χαμηλό ρεκόρ.

Το σημάδι, παρά την πολιτική αβεβαιότητα φαίνεται να είναι ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, λέει ο Guardian.

Κλείσιμο
Επομένως, εάν το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου δείξει ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι φύγουν από το ευρώ -εκτός κι αν γίνουν μεγάλες παραχωρήσεις- τότε το μήνυμα των αγορών είναι σαφές: αφήστε τους να φύγουν.

Πέρα, όμως, από το οικονομικό σκέλος μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ιδωθεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και ως ένας θρίαμβος των λαών απέναντι στη λιτότητα. Όμως, η αβεβαιότητα θα επανερχόταν, αναβάλλοντας την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης