Μηταράκης: Οι επενδύσεις μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία

Μηταράκης: Οι επενδύσεις μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία

Τι είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για την έκθεση του World Economic Forum και για την ανεργία 

Μηταράκης: Οι επενδύσεις μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ανεργία
Η άνοδος της Ελλάδας κατά 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας των χωρών από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum), είναι κάτι που «καταδεικνύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης και η πολύ μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς», σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη.

Ο υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως «υπάρχει πολύ δουλειά που πρέπει ακόμα να γίνει και δεν θα μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι η ανεργία να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα», προσθέτοντας πως «η υλοποίηση των επενδύσεων είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να εισέλθει η ελληνική οικονομία σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης».

Κλείσιμο
«Είχαμε επισημάνει στο παρελθόν αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας θα έρθουν σε τρία στάδια: Πρώτον, στις χρηματαγορές. Δεύτερον, σε επενδύσεις σε υφιστάμενες επιχειρήσεις και Τρίτον σε νέα έργα. Αυτή η πορεία επιβεβαιώνεται. Είμαστε τώρα στο δεύτερο στάδιο και είναι καταλυτική η συμβολή του Αναπτυξιακού Νόμου στον οποίο φέτος  υπάγαμε επενδυτικά σχέδια ύψους 4 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης