Nέο ρεκόρ για τον χρυσό – Έξι γραφήματα-κλειδιά για το πολύτιμο μέταλλο

Nέο ρεκόρ για τον χρυσό – Έξι γραφήματα-κλειδιά για το πολύτιμο μέταλλο

Tα επιτόκια, η διακύμανση των αγορών και η αυξημένη όρεξη της κινεζικής οικονομίας, μεταξύ άλλων, θα επηρεάσουν την μελλοντική πορεία του χρυσού

xrysos
Η άνοδος της τιμής του χρυσού σε επίπεδο ρεκόρ αυτή την εβδομάδα έχει μπερδέψει πολλούς αναλυτές, ενώ ανάγκασε τους επενδυτές να αναρωτηθούν όσον αφορά την υπόλοιπη δυναμική του πολύτιμου μετάλλου.

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και η νευρικότητα των τραπεζών συνέβαλαν στην αύξηση της τιμής του χρυσού κατά 5%. Ωστόσο, η ταχύτητα και η κλίμακα της ανοδικής δυναμικής αυτής έπιασε πολλούς παρατηρητές της αγοράς απροετοίμαστους, ιδίως δεδομένης της έλλειψης οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής στις προοπτικές για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Σίγουρα, το μακροοικονομικό σκηνικό φαίνεται ευνοϊκό για τον χρυσό με τις γεωπολιτικές εντάσεις να είναι πιο έντονες από ποτέ. Οι επιδόσεις του χρυσού το 2023, παράλληλα, εξέπληξαν ορισμένους βετεράνους αναλυτές της αγοράς, καθώς οι τιμές παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα παρά την εκτόξευση των πραγματικών επιτοκίων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στη Ρόδο

Ολομέτωπη επίθεση Μπάιντεν: Δεν θα υποκλιθώ στον Πούτιν όπως έκανε ο Τραμπ, άφησε την Οικονομία στο χείλος του γκρεμού

Βροχές σήμερα στα ανατολικά και βόρεια - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης