Με 13 υποτροφίες Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας

Με 13 υποτροφίες Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων στηρίζει τη νέα γενιά της ναυτιλίας

«Οι υποτροφίες της ΕΕΝΜΑ μετουσιώνουν το όραμα μας να βοηθάμε πραγματικά τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία» επεσήμανε ο πρόεδρος Χαράλαμπος Σημαντώνης

ΕΕΝΜΑ-1-1280x960
Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων–ΕΕΝΜΑ τα τελευταία εννέα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των νέων που έχουν στραφεί στις ναυτικές σπουδές. Χθες, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο πλαίσιο του 9ου προγράμματος υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο του οποίου δόθηκαν 13 υποτροφίες.

«Οι υποτροφίες της ΕΕΝΜΑ μετουσιώνουν το όραμα μας να βοηθάμε πραγματικά τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία» επεσήμανε ο πρόεδρος Χαράλαμπος Σημαντώνης.

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη να κατορθώσουμε να αναβαθμίσουμε το κομμάτι και της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και το βασικότερο κομμάτι προσέλκυσης νέων στο ναυτικό και ναυτιλιακό επάγγελμα. Κάτω από τη σκέπη του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχουμε όλες οι Ενώσεις καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Όλη η ναυτιλιακή κοινότητα προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία στο ναυτικό επάγγελμα. Υπήρχαν και υπάρχουν στερεότυπα τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Καμία σχέση δεν έχει η σημερινή εικόνα του επαγγέλματος με εκείνη του παρελθόντος. Πέρα από τις απολαβές οι οποίες είναι υψηλές, υπάρχει ανέλιξη, πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης πάνω στο πλοίο, πιο σύγχρονα πλοία με μεγαλύτερη ασφάλεια. Θα πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε το ναυτικό επάγγελμα. Πρέπει να επισημάνω ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών από πέρσι καθιέρωσε τις 100 υποτροφίες ενώ στο πλαίσιο αυτό κινούνται η HELMEPA, το Propeller Club, η WISTA και οι ναυτιλιακές εταιρείες» δήλωσε ο κ. Σημαντώνης και πρόσθεσε:

«Το σημαντικό είναι ότι στο πλαίσιο αυτών των υποτροφιών ενώνεται όλη η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και δίνονται οι υποτροφίες».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Οι «εκκαθαρίσεις» των μελών του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ. από τον Στάλιν και το τέλος των αντιπάλων του Πούτιν

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και στο κόμμα 1.000%, θα γίνω πρωθυπουργός

Η ώρα της Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη και το σενάριο για τρίτη υποψηφιότητα - Ποιοι δεν θέλουν να στηθούν κάλπες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης