Δεν προτάθηκαν ιταλικά ομόλογα στην Κίνα

Δεν προτάθηκαν ιταλικά ομόλογα στην Κίνα

«Η Ιταλία δε ζήτησε από την Κίνα να την βοηθήσει αγοράζοντας ομόλογά της», ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντόνιο Τζεντίλε, βεβαιώνοντας ότι με το Πεκίνο έγινε διαβούλευση για επενδύσεις του στον τομέα της βιομηχανίας.

Βρετανία: Το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει στη Συρία
«Η Ιταλία δε ζήτησε από την Κίνα να την βοηθήσει αγοράζοντας ομόλογά της», ανέφερε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντόνιο Τζεντίλε, βεβαιώνοντας ότι με το Πεκίνο έγινε διαβούλευση για επενδύσεις του στον τομέα της βιομηχανίας. «Δεν ζητήσαμε ιδιαίτερη βοήθεια από την Κίνα. Υπάρχει ζήτηση για τα ιταλικά ομόλογα», τόνισε ο αξιωματούχος.

«Με την Κίνα δεν υπάρχουν έκτακτες συναντήσεις γι αγορά ιταλικών ομολόγων, αλλά περιοδικές συναντήσεις θεσμικού χαρακτήρα, που προγραμματίζονται,ώστε να εκτιμηθούν οι δυνατότητες επενδύσεων της Κίνας στον βιομηχανικό τομέα», συμπλήρωσε ο Τζεντίλε.

Κλείσιμο
Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει τι διημείφθη, όταν την 6η Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι συναντήθηκε με τον Λου Τζίουι, του επενδυτικού κρατικού φορέα China Investment Cοrp.

Όμως, ακόμα μια επίσημη ιταλική πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, βεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο πως το αντικείμενο αυτής της συνάντησης ήταν «οι κινεζικές επενδύσεις στην ιταλική βιομηχανία" -όχι η αγορά ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της Κίνας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης