Κίνα: Η χαλάρωση των μέτρων για την Covid αύξησε τις ελπίδες για τα φορτηγά πλοία

Κίνα: Η χαλάρωση των μέτρων για την Covid αύξησε τις ελπίδες για τα φορτηγά πλοία

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι μέσες τιμές χρονοναύλωσης από τα υψηλά του Οκτωβρίου έχουν μειωθεί, καθώς η ναύλωση για τα Capesize είναι περίπου 85% χαμηλότερη

093639
Από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορά τη ναυτιλία ήταν η ανακοίνωση της Κίνας ότι τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές μειώθηκαν τον Νοέμβριο 2022, με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 8,7% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της ασθενέστερης εξωτερικής ζήτησης και της επιδεινούμενης επιδημίας Covid που διέκοψε την παραγωγή και εξάλειψε τη ζήτηση στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers: «η αγορά χύδην ξηρού φορτίου παρέμεινε σχεδόν σταθερή, με τον δείκτη BDI να αυξάνεται κατά 5% σε εβδομαδιαία βάση. Η χαλάρωση των μέτρων για την Covid στην Κίνα αύξησε τις ελπίδες για την αγορά Capesize, κλείνοντας την εβδομάδα στις 1.683 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 11% σε εβδομαδιαία βάση. Για τα υπόλοιπα τμήματα, ήταν μια σταθερή εβδομάδα, με το Panamax να κερδίζει μόνο 3% και να κλείνει την εβδομάδα στις 1.659 μονάδες, ενώ το Supramax και το Handyzise έκλεισαν την εβδομάδα ελαφρώς χαμηλότερα (1% κάτω) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στις 1.152 και 732 μονάδες αντίστοιχα».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός


To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ


Καλάθι του νοικοκυριού: Δείτε την πρώτη λίστα για το καλάθι του Άγιου Βασίλη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης