Σκυλακάκης από Αλεξανδρούπολη: Το λιμάνι μετατρέπεται σε σταυροδρόμι, ενεργειακό, διαμετακομιστικό και γεωπολιτικό

Σκυλακάκης από Αλεξανδρούπολη: Το λιμάνι μετατρέπεται σε σταυροδρόμι, ενεργειακό, διαμετακομιστικό και γεωπολιτικό

7,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από το Ταμείο Ανάκαμψης

skilakakis
«Το λιμάνι είναι χωρίς αμφιβολία κρίσιμο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια, γιατί οι γεωπολιτικές εξελίξεις φέρνουν καινούργιες ανάγκες οι οποίες πλέον αναγνωρίζονται και διεθνώς», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη και τις επαφές που είχε με την Διοίκηση του ΟΛΑ, με κύριο αντικείμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως διευκρίνισε «ο Έβρος ξεκινά μια καινούργια εποχή, στην οποία από πέρασμα που πάντα ήταν μετατρέπεται σε σταυροδρόμι ενεργειακό, διαμετακομιστικό και γεωπολιτικό και κοντά σε αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προσελκύσουμε και πάρα πολλές επενδύσεις».

«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ξαφνικά η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχεται σημαντικούς πρέσβεις από μεγάλες χώρες του εξωτερικού και αυτή η επιλογή του λιμανιού είναι μια στρατηγική επιλογή και πλέον είναι δική μας δουλειά, της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Λιμένα να πετύχουμε τις επενδύσεις, που χρειάζονται και με την ταχύτητα που χρειάζεται, ώστε η στρατηγική επιλογή της ευρύτερης περιοχής να έχει και το αντίστοιχο λιμάνι», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

7,5 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την προέγκριση του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τρία έργα εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε αρχές Μάιου το 2022.

«Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που υποβάλλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης αρχές Μάιου το 2022 και μετά από 60 ημέρες είχαμε και την προέγκριση του ποσού των 7,5 εκατ. ευρώ, όπου μας δίνεται η δυνατότητα για την υλοποίηση έργων αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης υποδομών, πολιτισμού, για δημιουργία νέας παραλίας, νέο κηποθέατρο, νέο Δημοτικό θέατρο», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, υπογραμμίζοντας πως η χθεσινή συνάντηση εργασίας με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη με τους Δήμους του νομού μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι υπόλοιποι Δήμοι του νομού, καθώς η Αλεξανδρούπολη είναι μια κατηγορία εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Σουφλί και το Διδυμότειχο κυρίως.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν, όταν υπάρξει η οριστική ανακοίνωση της τελικής κατάταξης, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ποσό, που δεν έχει αποροφηθεί από τους υπόλοιπους Δήμους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς

Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης