Φυσικό αέριο: Η Σενεγάλη θέλει, αλλά αρκεί για να… σωθεί η Ευρώπη;

Φυσικό αέριο: Η Σενεγάλη θέλει, αλλά αρκεί για να… σωθεί η Ευρώπη;

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής δηλώνει πρόθυμη να λειτουργήσει ως εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας για την Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας, αλλά από το…2024

agwgos_fysiko_aerio_210722_mk
Αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο η Σενεγάλη θα μπορούσε να…σώσει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, η χώρα της Δυτικής Αφρικής, η οποία σημειωτέον έχει αλλάξει πρόσωπο την τελευταία πενταετία, δηλώνει πρόθυμη να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Σενεγάλη θα είναι σε θέση να πουλήσει ποσότητες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ειδικά στη Γερμανία, ήδη, το δεύτερο εξάμηνο του 2024», δήλωσε χθες από το Ντακάρ, ο Mamadou Fall Kane, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας της COZ-Petrogas, μιας κυβερνητικής επιτροπής που παρακολουθεί και αναπτύσσει έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε πόσο εξαρτημένη είναι η Ευρώπη από το φυσικό αέριο για την παραγωγή ενέργειας. Πριν ξεκινήσει η σύγκρουση τον Φεβρουάριο, η Ρωσία παρείχε έως και το 40% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο. Oι χώρες της Ε.Ε. προσπαθούν να κλείσουν συμφωνίες σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Αφρική εν μέσω μιας απότομης αύξησης των τιμών καθώς η Ρωσία μειώνει τις προμήθειες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ζελένσκι: Να μη γίνει η Ευρώπη «σούπερ μάρκετ» για τους Ρώσους δολοφόνους

Σαρωτικοί έλεγχοι σε ξαπλώστρες, κυλικεία πλοίων και καύσιμα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Φορολογική δήλωση έχει υποβάλει το 92% των πολιτών - Αυξημένα τα εισοδήματα φέτος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης