Κίνα: Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Evergrande

Κίνα: Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Evergrande

Δημοσίευμα ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η εταιρεία έχει λάβει εντολή να κατεδαφίσει 39 κτίρια

Evergrande
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκαν οι μετοχές του κινεζικού γίγαντα του real estate, Evergrande, στο Χονγκ Κονγκ, λίγες ημέρες αφότου κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων θα αναγκαστεί να κατεδαφίσει σειρά ακινήτων στην επαρχία Χαϊνάν.

Όπως ανέφερε η εταιρεία στις χρηματιστηριακές αρχές, εκκρεμεί ανακοίνωση «που περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Evergrande, με υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων, μπήκε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας τον Δεκέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, όταν δεν κατάφερε να πληρώσει οφειλές της.

Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στην ικανότητά της να διατηρήσει τα εκατοντάδες έργα της.

Η Evergrande ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 26 Δεκεμβρίου ότι οι εργασίες είχαν ξαναρχίσει στο 92% των έργων της.

Όπως σημειώνουν οι FT, το Σαββατοκύριακο, το Cailian, ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι η Evergrande είχε λάβει εντολή να κατεδαφίσει 39 κτίρια μέσα σε 10 ημέρες, επειδή η πολεοδομική της άδεια είχε ληφθεί παράνομα και είχε ανακληθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Η υπόθεση revenge porn του παντρεμένου και της 20χρονης baby sitter

Τη χτυπούσε στο κεφάλι και της έριχνε μπουνιές -Συγκλονίζει η κατάθεση της γυναίκας που ήταν σε ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα

Εντείνεται η ανησυχία για Παλαιστίνιο κρατούμενο στο Ισραήλ που κάνει απεργία πείνας επί σχεδόν 140 ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης