Φθινοπωρινές εκπτώσεις: Ξεκινούν από 1η Νοεμβρίου - Πότε πέφτει φέτος η Black Friday

Φθινοπωρινές εκπτώσεις: Ξεκινούν από 1η Νοεμβρίου - Πότε πέφτει φέτος η Black Friday

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Black Friday 2021: Πότε πέφτει φέτος και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

blackfriday-offers
Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις. Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος για το 2021 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων.


Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τρεις Κυριακές απομένουν τυπικά για τη λειτουργία των καταστημάτων. Η 26η Δεκεμβρίου πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Οι ημερομηνίες

-7 Νοεμβρίου 2021
-12 Δεκεμβρίου 2021
-19 Δεκεμβρίου 2021

Πότε «πέφτει» η Black Friday

Κλείσιμο
H Black Friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή, oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (25/11). Έτσι, φέτος η Black Friday θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.

Παράλληλα, το… αδελφάκι της, η Cyber Monday, πέφτει Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος αναφέρεται στους  κανόνες που διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές δεν θα πέσουν θύματα «προσφορών».

Αυτοί οι κανόνες είναι οι εξής:

-Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.

-Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.

-Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

-Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

-Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άλεκ Μπάλντουν πυροβόλησε θανάσιμα γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας Rust - Και ο σκηνοθέτης στην εντατική

Ιταλία: Πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia γδύθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της εταιρείας - Δείτε βίντεο

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό στη δυτική Ελλάδα, ιδιαίτερη προσοχή στην Κέρκυρα - Νέοι χάρτες και βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης