Αλλάζουν όλα σε σύστημα κατάρτισης και επίδομα ανεργίας

Αλλάζουν όλα σε σύστημα κατάρτισης και επίδομα ανεργίας

Σύστημα βαθμολόγησης στην εκπαίδευση εργαζομένων και ανέργων και κίνητρα με αμοιβές τριών ταχυτήτων – Το επίδομα στους ανέργους θα δίνεται όχι με βάση τον κατώτατο μισθό, αλλά τις προηγούμενες αμοιβές τους

OAED_EPIDOMARA_EUROKINISSI
Το φθινόπωρο τη σκυτάλη παίρνει το τρίτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας (μετά το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό) που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ και τις ριζικές αλλαγές στην επαγγελματική κατάρτιση. Η ραχοκοκαλιά του νέου συστήματος θα είναι η αξιολόγηση, η πιστοποίηση, η διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της οικονομίας, καθώς και η συνεργασία με παρόχους υψηλού επιπέδου και με αξιοπιστία στην αγορά εργασίας.

Μέχρι σήμερα, όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς εργασίας, το σύστημα κατάρτισης χαρακτηρίζεται από επικάλυψη, αναποτελεσματικότητα, σπατάλη πόρων, ελλειμματική διασύνδεση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και χαμηλές επιδόσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές επιχειρήσεις δεν βρίσκουν εργαζομένους παρά τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας.

Τα νέα προγράμματα ταχύρρυθμης και ποιοτικής κατάρτισης, επανακατάρτισης και επανειδίκευσης ανέργων και εργαζομένων θα δίνουν έμφαση σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης, στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την πράσινη οικονομία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης