Γεωργιάδης για νέο αναπτυξιακό νόμο: Στο κινητό η πορεία του φακέλου

Γεωργιάδης για νέο αναπτυξιακό νόμο: Στο κινητό η πορεία του φακέλου

Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα οι ρυθμοί ανάπτυξης

5329660
Την κατάθεση αναπτυξιακού νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των επενδύσεων, την απλούστευση των διαδικασιών και την ενίσχυση της διαφάνειας προανήγγειλε ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, μια από τις βασικές καινοτομίες του νέου πλαισίου θα είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του φακέλου ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο εξ αποστάσεως μέσω του κινητού τηλεφώνου από τους υποψηφίους.

Με αφορμή την συζήτησης νομοσχεδίου για την απλούστευση διαδικασιών άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια για να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα οι ρυθμοί ανάπτυξης. Θα έρθει και ο νέος αναπτυξιακός για να μπορείς να παρακολουθείς από το κινητό σου τηλέφωνο την πορεία του φακέλου σου».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς που επέφερε η πανδημία, η ελληνική οικονομία άντεξε. «Πέρυσι όταν οι προβλέψεις έδειχναν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι η χειρότερη της Ε.Ε. ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε με ανακοινώσεις. Όταν τελικά οι προβλέψεις διαψεύστηκαν και η οικονομία μας τα πήγε πολύ καλύτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερνούσε πικρό καφέ της κηδείας» είπε μεταξύ άλλων.

Πάντως, ο ίδιος τόνισε ότι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι ενδεχόμενη επιστροφή της πανδημίας γι αυτό και ζήτησε από το σύνολο των κομμάτων να ενισχύσουν τις προσπάθειες για ενίσχυση των εμβολιαστικής κάλυψης.

Ο κ. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε και για την Συμφωνία των Πρεσπών μετά από την έκκληση που απηύθυνε ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ) προκειμένου να κυρωθούν άμεσα τα σχετικά μνημόνια συνεργασίας.

Για Συμφωνία Πρεσπών: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει καταλάβει πόσο κακή συμφωνία μας φόρτωσε

Κλείσιμο
«Για την Συμφωνία των Πρεσπών είχαμε πει εξ αρχής ότι είναι μια κακή συμφωνία και είχαμε τονίσει ότι αν τελικά ψηφιστεί δεν θα μπορεί να αλλάξει. Πως εμείς θα την τηρήσουμε γιατί θα έχει γίνει διεθνής υποχρέωση για την χώρα μας. Ένα από τα πολύ κακά της συμφωνίας είναι ότι δεν προβλέπει μηχανισμούς ποινής σε περίπτωση παραβίασης των όρων. Ερχεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και μας καλεί να φέρουμε άμεσα τα μνημόνια όταν ο Ζάεφ έκανε την ανάρτηση με σκέτο «Μακεδονία» και ο λαός έχει γίνει έξαλλος με την συμφωνία που εσείς υπογράψατε. Ακόμα δεν έχετε καταλάβει τι έχετε φορτώσει στο λαό» είπε ενώ απαντώντας και στην Ελληνική Λύση εξήγησε «διαβάστε την Συμφωνία. Εκεί θα δείτε ότι υπάρχει όρος που μας αφαιρεί το δικαίωμα να ασκήσουμε βέτο για την ενταξιακή πορεία της χώρας»


Ειδήσεις σήμερα:

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανησυχούν για την κακομεταχείριση των κρατουμένων στη Γαλλία

Αγρίνιο: «Με βίασε όταν ήμουν 13 ετών» - Τι καταγγέλλει η κοπέλα για τον ιερέα

Σύνοδος Κορυφής: Την ανάγκη η Τουρκία να παραμείνει σε τροχιά αποκλιμάκωσης θα τονίσει ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης