Το δομικό υλικό μίας ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας

Το δομικό υλικό μίας ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας

Η πανδημία Covid-19, αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες της βιομηχανικής παραγωγής τόσο εντός Ελλάδος όσο και διεθνώς και οι νέες ανάγκες που προέκυψαν με την ραγδαία διαφοροποίηση στις καταναλωτικές συνήθειες, ήταν πρωτόγνωρες.

acmon
Sponsored Content

Ελάχιστες φορές στην ιστορία της βιομηχανίας, τα δεδομένα άλλαξαν τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά. Η πανδημία Covid-19, αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες της βιομηχανικής παραγωγής τόσο εντός Ελλάδος όσο και διεθνώς και οι νέες ανάγκες που προέκυψαν με την ραγδαία διαφοροποίηση στις καταναλωτικές συνήθειες, ήταν πρωτόγνωρες. Η ξαφνική αυτή αλλαγή δοκίμασε τους μηχανισμούς και τις υπάρχουσες δομές παραγωγής σε κάθε επίπεδο. Ιδιαίτερα στη βιομηχανία τροφίμων, οι επενδύσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν επισπεύστηκαν, νέες παραγωγικές μονάδες προστέθηκαν και υφιστάμενες εκσυγχρονίστηκαν.

Οι ηγέτιδες εταιρείες τροφίμων της ελληνικής και διεθνούς αγοράς αντέδρασαν ταχύτατα και μεθοδικά στα νέα δεδομένα. Σε αυτές τις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες η Acmon Systems, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Acmon, στάθηκε πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος δίπλα στις εταιρείες αυτές αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα δεν είναι απλώς δύο λέξεις στην λίστα των αξιών της, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας.

Χάρη στην 30χρονη εμπειρία της Acmon Systems στην υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων στη βιομηχανία τροφίμων, κατάφερε να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν με λύσεις σύγχρονες, καινοτόμες και ευέλικτες.

To 2020, ήταν άλλωστε μια χρονιά προκλήσεων αλλά και εξαιρετικών επιδόσεων για την Acmon Systems, η οποία δημιούργησε ουσιαστικές υποδομές για λογαριασμό σημαντικών εταιρειών που διαθέτουν ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα μεταξύ άλλων αποτελούν οι παραγωγικές μονάδες των Chipita, Στεργίου, Καραμολέγκος, Μύλοι Λούλη, General Mills, Mondelez (Παυλίδης), Nestle. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των εφαρμογών είναι η βέλτιστη διαχείριση όλων των Ά υλών (στερεών και υγρών), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη δυνατή παραγωγικότητα με το ελάχιστο δυνατό κόστος, σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας.

Η Acmon δεν περιορίστηκε στην κάλυψη των αναγκών όσων κορυφαίων εταιρειών την εμπιστεύτηκαν εν μέσω πανδημίας. Επένδυσε παράλληλα, σε έργα υποδομής που αφορούσαν στην λειτουργία της και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Στο τομέα της ασφάλειας η Acmon Systems μπορεί πλέον να πιστοποιεί αυτόνομο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τις οποίες απαιτείται αντιεκρηκτική προστασία που είναι απαραίτητη στη διαχείριση υλικών όπως η ζάχαρη, η άχνη, το άμυλο, το αλεύρι κ.ά.. Με την υιοθέτηση πρωτοποριακών τεχνολογιών και συσκευών όπως smart glasses, Virtual & Augmented reality, κρίσιμοι σταθμοί στην υλοποίηση ενός έργου όπως το Factory Acceptance Test (F.A.T) και το Site Acceptance test (S.A.T), μπορούν πλέον να υλοποιούνται ψηφιακά και απομακρυσμένα. Από τις πιο πολύπλοκες διαδικασίες ως και τις πιο βασικές (όπως η θέση σε λειτουργία ή και η συντήρηση μιας νέας εγκατάστασης κ.ά.) μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την κοστοβόρα και χρονοβόρα φυσική παρουσία.

Η υλοποίηση έργων για λογαριασμό πολυεθνικών εταιρειών, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας, καινοτομίας και ασφάλειας, βασίζονται πάντοτε σε εγκεκριμένες μεθοδολογίες και υψηλού επιπέδου λύσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η διάθεση μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα είναι άρτια κατασκευασμένος και πλαισιωμένος με έναν βασικού επιπέδου αυτοματισμό, δεν αποτελεί πιά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά.

Ο ολιστικός σχεδιασμός και η τυποποίηση ολοκληρωμένων λύσεων και όχι αυτόνομων μηχανημάτων, αποτελούν πλέον, προϋποθέσεις, για την επιλογή του σωστού συνεργάτη. Το κλειδί, ωστόσο, της επιτυχίας της Acmon Systems κρύβεται στη δυνατότητα της εταιρείας να δίνει ευέλικτες λύσεις στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε βιομηχανικής παραγωγής.

Κλείσιμο
Η βιομηχανία τροφίμων δεν έχει μόνο υψηλές απαιτήσεις, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες. Η δυνατότητα γρήγορων εναλλαγών μεταξύ διαφορετικών συνταγών χωρίς επιμολύνσεις, ο εύκολος καθαρισμός, η εργονομία, η προληπτική και προγραμματισμένη συντήρηση είναι μόνο κάποια από τα επιπρόσθετα σημεία στα οποία εταιρείες στο χώρο της βιομηχανικής παραγωγής τροφίμων επιδιώκουν δικαίως να αριστεύουν για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικές στο διεθνές στερέωμα. Γι’ αυτό και η ευελιξία της Acmon Systems στις παραπάνω απαιτήσεις και η προσφορά των κατάλληλων λύσεων στους συγκεκριμένους τομείς, την καθιστά κυρίαρχη εταιρεία στον κλάδο της.

1__8_


Όπως τονίζει ο Εμπορικός Διευθυντής της Acmon Systems, κ. Γιώργος Μοσχάκης: «Μέσα από αυτές τις συνεργασίες καταφέραμε να αποκτήσουμε σημαντική τεχνογνωσία και να την κεφαλαιοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στην εγχώρια αγορά προσφέροντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα έργα με το «κλειδί στο χέρι», που προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας. Οι εταιρείες του Ομίλου Acmon συνεχίζουν και επενδύουν σε τεχνολογίες αιχμής, τόσο στις υποδομές τους, όσο και στις προσφερόμενες λύσεις, έχοντας πάντα τους ανθρώπους της ως τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης και διαρκούς μετεξέλιξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης