Next e.GO Mobile: Αποκαλυπτήρια για σχέδιο επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ

Next e.GO Mobile: Αποκαλυπτήρια για σχέδιο επένδυσης άνω των 100 εκατ. ευρώ

Επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ - Στις 13.00 παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η υπογραφή «επιστολής πρόθεσης συνεργασίας» και οι επίσημες ανακοινώσεις

ilektrokinisi-ependysi-0
Άνω των 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι η επένδυση που προτίθεται να κάνει στη χώρα μας η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO Mobile SE με στόχο τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στις 13.00 σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης υπό τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του, Νίκο Παπαθανάση αναμένεται να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της συμφωνίας στην οποία έχουν καταλήξει ελληνικό Δημόσιο και η μόνη ανεξάρτητη ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που εδρεύει στο Ααχεν της Γερμανίας.

Στη διαδικτυακή εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν την «επιστολή πρόθεσης συνεργασίας» (Letter of Intend), με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Ως την άνοιξη η ενεργοποίηση του project

Σύμφωνα με πληροφορίες τουnewmoney.grη επιστολή θα περιγράφει επακριβώς τα βήματα που θα γίνουν και απ’ τις δύο πλευρές ώστε ως την άνοιξη η «πρόθεση» να μετουσιωθεί σε πράξη και να ενεργοποιηθεί το project με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Στο μεταξύ θα έχουν εξεταστεί και κριθεί όλες οι κρίσιμες πτυχές που θα προσδιορίσουν και τα καίρια ζητήματα όπως η τοποθεσία που θα γίνει η επένδυση, τα κίνητρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κοκ

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Η Ευρώπη «οχυρώνεται» με νέα γενικά lockdown και περιμένει με αγωνία το εμβόλιο

Πανελλαδικές: Τι αλλάζει - Πότε θα υποβάλλονται τα δύο μηχανογραφικά

Οι ιεράρχες καλούν τους πιστούς να εφαρμόσουν τα μέτρα της Πολιτείας - Πώς θα γίνει ο εκκλησιασμός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης