«Κόκκινα» δάνεια: Τα αυθαίρετα θέτουν εκτός τροχιάς τους στόχους μείωσης

«Κόκκινα» δάνεια: Τα αυθαίρετα θέτουν εκτός τροχιάς τους στόχους μείωσης

Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.4643/2019, οι οποίες προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, καταργώντας, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα οριστικής τακτοποίησης για την 5η κατηγορία

kokkina-daneia_2
Εκτός τροχιάς κινδυνεύουν να βρεθούν οι στόχοι των τραπεζών για τη μείωση του «κόκκινου» αποθέματος εξαιτίας του νέου πλαισίου για τα αυθαίρετα. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα πλάνα που υπέβαλαν εν μέσω υγειονομικής κρίσης οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, το στοκ των «κόκκινων» δανείων αναμένεται να περιοριστεί στα 16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022, κυρίως μέσω τιτλοποιήσεων, αλλά και ρευστοποιήσεων – διαγραφών.

Όπως, ωστόσο, σημειώνουν στο ΝΜ αρμόδιες πηγές, το γεγονός ότι από τις αρχές του τρέχοντος μήνα έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του Ν.4643/2019, οι οποίες προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις για την τακτοποίηση των αυθαίρετων, καταργώντας, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα οριστικής τακτοποίησης για την 5η κατηγορία αυθαιρεσιών, στην οποία υπάγεται μεγάλο πλήθος ακινήτων, απειλεί να εκτροχιάσει τους παραπάνω στόχους.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»: Η ταχύτητα του container ship προκάλεσε την σύγκρουση;

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Η Moderna ξεκινά τη διαδικασία κυλιόμενης επισκόπησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης