Γεωργιάδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η εξαγορά της Forthnet από την BC Partners

Γεωργιάδης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία η εξαγορά της Forthnet από την BC Partners

Για τη συμφωνία αυτή  «εργαστήκαμε όλοι μας σκληρά» σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

adonis_georgiadis_koronoios
Λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που είχε η ελληνική αγορά αλλά και ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης την  εξαγορά της Forthnet από την BC Partners.

Για τη συμφωνία αυτή  «εργαστήκαμε όλοι μας σκληρά» σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης,

H συμφωνία μεταξύ ΒC Partners και των τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική και Alpha) για την πώληση της εταιρείας υπεγράφη χθες το βράδυ και τελεί υπό τις σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων αρχών, μία διαδικασία που εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες.

Όπως έγραφε το ΝΜ, η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική BC Partners έχει καταθέσει πρόταση ύψους στα 42 εκατ. ευρώ που κρίθηκε συμφέρουσα σε επίπεδο «κουρέματος» των δανείων της εταιρείας και η οποία περιλαμβάνει απόκτηση του equity και των ομολογιών και αποπληρωμή των δανείων που απομένουν, καθώς και ενδιάμεση χρηματοδότηση για την περίοδο που θα απαιτηθεί μέχρι τη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και το οικονομικό «κλείσιμο» της συναλλαγής.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μία συμφωνία που έρχεται σχεδόν από μία τετραετία προσπαθειών για την πώληση της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών με την είσοδο της BC Partners να σηματοδοτεί σημαντική εξέλιξη συνολικά για τον κλάδο προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης ενός τέταρτου παίκτη. Με βάση τη συμφωνία, θα υπάρξει «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 42,8 εκατ. ευρώ αφορούν το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά, ενώ θα ληφθεί και ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Η BC Partners ήταν αυτή που πραγματοποιούσε τις τελευταίες εβδομάδες αποκλειστικές συζητήσεις με τις πωλήτριες τράπεζες, και αποτελεί από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ. Η United Group εξαγοράστηκε το 2019 από την KKR, έναντι περίπου 2,6 δισ. ευρώ. Κεντρικό ρόλο στην BC Partners, ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής έχει ο Νίκος Σταθόπουλος, γνώστης του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ήδη από το πιο μακρινό παρελθόν.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ - Τι προηγήθηκε τελικά της βίαιης σύλληψής του

Υδροξυχλωροκίνη: Επιστήμονες ζητούν πρόσβαση στα στοιχεία της μελέτης που δείχνει ότι το φάρμακο δεν ωφελεί

Τραμπ για τους 100.000 νεκρούς στις ΗΠΑ: «Θλιβερό ορόσημο - Το άσχημο δώρο της Κίνας συνεχίζει την πορεία του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης