Στο «Σχολείον της Αθήνας»-Ειρήνη Παπά επεκτείνεται το Εθνικό Θέατρο
Ο χώρος έκτασης οχτώ στρεμμάτων θα φιλοξενεί παραστάσεις και άλλες δράσεις έως το 2027
Την επέκτασή του στο «Σχολείον της Αθήνας»-Ειρήνη Παπά που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 52 ανακοίνωσε την Πέμπτη το Εθνικό Θέατρο.
Ο χώρος έκτασης οχτώ στρεμμάτων περιήλθε στο Εθνικό Θέατρο έως και το 2027 μέσω της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της ΕΤΑΔ, του ΚΕΤΘΑ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος-Ειρήνη Παπά) και του Εθνικού για να φιλοξενήσει παραστάσεις και δράσεις του στρατηγικού σχεδιασμού του.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού, Σωτήρης Χατζάκης, τόνισε τα εξής:
«Η στιγμή είναι ιστορική για το Εθνικό Θέατρο. Παραδίδουμε στις τωρινές και στις μελλοντικές γενιές καλλιτεχνών ένα χώρο οκτώ στρεμμάτων, από τους ωραιότερους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Το όραμα της Ειρήνης Παπά συνεχίζεται και διασφαλίζεται από το Εθνικό Θέατρο, το οποίο θα συνεργαστεί με το ΚΕΤΘΑ για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του χώρου και της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούνται, επίσης, θέσεις εργασίας καλλιτεχνικού και λοιπού προσωπικού σε μια περίοδο που η ανεργία υπονομεύει την ενότητα της κοινωνίας».
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.