Το βραβευμένο «Μαρδούκ» έγινε παιδική παράσταση!

Το βραβευμένο «Μαρδούκ» έγινε παιδική παράσταση!

Παιδιά ηλικίας 5-17 ετών «ζωντανεύουν» τους ήρωες του βιβλίου της Λιάνας Δανέζη.

Το βραβευμένο «Μαρδούκ» έγινε παιδική παράσταση!
Η μεγάλη γιορτή της κουλτούρας και του πνεύματος, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο σαν σήμερα, 2 Απριλίου, (γενέθλια μέρα του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) από τα παιδιά, τους συγγραφείς, τους μεταφραστές, τους βιβλιοθηκάριους, τους εκδότες και τους εκπαιδευτικούς, με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Μια ημέρα που καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα ( International Board on Books for Young People- IBBY) το 1966.

Κλείσιμο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η παιδική σκηνή της θεατρικής ομάδας "ΜονόΛογοι" του Αιγίου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τηρώντας την υπόσχεση των στόχων της για την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού παιδικού βιβλίου, παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του βραβευμένου βιβλίου της συγγραφέως Λιάνας Δενεζάκη (www.danezaki.gr), «ΜΑΡΔΟΥΚ» (εκδόσεις Λιβάνη).

Ο Κωνσταντίνος, ο Παναγιώτης, η Ευγενία, η Άννα-Λυδία, η Μαρία, ο Μιχάλης, ο Μιχαήλ, ο Παναγιώτης, η Σμαράγδα, ο Χρήστος, η Εύχαρη, η Ελπινίκη, η Ιωάννα, ο Γιάννος, ο Δημήτρης και η Βασιλική, Μαρία, που ΄΄ζωντανεύουν΄΄ τους ήρωες του βιβλίου της Λιάνας Δανέζη , «ΜΑΡΔΟΥΚ», είναι παιδιά ηλικίας 5-17 ετών.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια των παραστάσεων έχουν αναλάβει η  Μαριάννα Κωστάκη και η Ρομίνα Δούλου. Η θεατρική ομάδα «Μονόλογοι», έχει ως σκοπό να ταξιδέψει τους θεατές εξω από τις σελίδες του βραβευμένου παιδικού βιβλίου, ενώ μέσα στην οικονομική κρίση, η ομάδα προσπαθεί να  αναζωπυρώσει την ελπίδα πως το βιβλίο μπορεί να παραμείνει λατρεμένο είδος για μικρούς και μεγάλους.

Το έργο θα παιχτεί για ακόμα 2 παραστάσεις 7-8 Απριλίου στη σκηνή του «Πολυτεχνείου» (Επισκόπου Τιμοθέου 22 & Παναγιωτοπούλων, Αίγιο).

Στον «ΜΑΡΔΟΥΚ» παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Μάριου, του Έκτορα, της Αθηνάς, της Ελπίδας, της Ελίνας, της Ναταλίας και της Λυδίας, καθημερινότητα που περιλαμβάνει το σχολείο, τα πειράγματα μεταξύ τους, τις γνώσεις τους, τις σχέσεις μεταξύ τους και με τους μεγάλους ακόμα και την αγάπη.

Στο έργο, ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει η εμμονή των νέων παιδιών στο ίντερνετ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι τυχόν επιδράσεις της εμμονής αυτής στη ζωή τους, το σχολείο και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Όλα αυτά μέσα από πολύ χιούμορ και γέλιο.

Βασικό θέμα του έργου είναι ένας σχολικός διαγωνισμός με τίτλο «Κοιτάζω τ’ αστέρια κι αναρωτιέμαι». Ο Μάριος, που βαριέται το σχολείο και το διάβασμα και προτιμά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποφασίζει να συμμετάσχει με στόχο να κερδίσει την Αθηνά, την σπασίκλα της τάξης με την οποία όμως κρυφά ερωτευμένος. Τι θα αναρωτηθούν τα παιδιά και ποιες αλλαγές θα γίνουν στη ζωή του Μάριου με αφορμή αυτό το διαγωνισμό; Πόσο κοντά θα έρθει με την μητέρα, αλλά και πώς θα συμβάλει στο να επανασυνδεθεί η μητέρα του με τον παππού του, που έχουν να μιλήσουν χρόνια; Η συνέχεια επί σκηνής…

Συντελεστές: Σκηνοθετική επιμέλεια: Ρομίνα ΔούλουΒοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Κωστάκη. Ενδυματολογία: Μαντώ Κοντοπούλου. Σκηνογραφία: Ανδρέας Κοντόπουλος. Χορογραφίες: Κική Ρόζου - Αγγλεική Πετροπούλου. Σύνθεση τραγουδιών: Βαγγέλης Μουρελάτος, Φωτισμός, ήχους: Τάσος Παυλίδης, Ανδρέας Κοντόπουλος. Επιμέλεια προγράμματος αφίσας: Βασιλική Αναστασοπούλου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλέξανδρος, Παπαγεωργίου Έκτορας, Μιχαήλ Παγώνης, Μιχάλης Γιαννόπουλος, Μαρία Πρίντζιου, Ευγενία Τριανταφυλλοπούλου, Άννα-Λυδία, Παναγιώτης Αλεξόπουλος,  Σμαράγδα Θεοδωροπούλου, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος, Ελπινίκη Κάρναβου, Ιωάννα Τσεκούρα, Εύχαρη Μαρινοπούλου, Μαρία Λιαποπούλου, Βασιλική Μακρυγιάννη, Γιάννος Παναγιωτόπουλος,  Γιάννης Παπαγεωργίου,  Μαρία Λαμπροπούλου (5 ετών)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης