«Δια μίαν ανάμνησιν»: Μια ωδή για το προξενιό στα Βαλκάνια με μαρτυρίες καταπίεσης, έρωτα και επιλογών

«Δια μίαν ανάμνησιν»: Μια ωδή για το προξενιό στα Βαλκάνια με μαρτυρίες καταπίεσης, έρωτα και επιλογών

Μια παράσταση του Παναγιώτη Λιαρόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος ECHO III - For Memory’s Sake στο θέατρο «Μπέλλος»

DSC00596
Η θεατρική παράσταση «Δια μίαν Ανάμνησιν» αποτελεί μία συλλογική σκηνική εμπειρία με ηθοποιούς από τέσσερις χώρες, που βασίζεται σε μαρτυρίες καταπίεσης, στην παράδοση, αλλά και στην αντίληψη.

«Όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, βαφτίζεις “επιλογή” τον δρόμο που άλλοι σου χάραξαν και πορεύεσαι με αυτό. Και τι μένει τελικά; -Οι μνήμες- οι μνήμες σε κρατάνε και σου δίνουν δύναμη να προχωρήσεις». Το «Δια μίαν ανάμνησιν» - μια ωδή για το προξενιό, ξετυλίγει στους θεατές μαρτυρίες καταπίεσης, έρωτα και επιλογών.

theatro_dia_mian_anamnisin


 Πρόκειται για μία devised/documentary παράσταση σε σύλληψη/σκηνοθεσία Παναγιώτη Λιαρόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος ECHO III - For Memory’s Sake.
Το «Δια μίαν ανάμνησιν» πραγματεύεται το προξενιό, τον γάμο και την πυρηνική οικογένεια στο χώρο των Βαλκανίων. Στη σκηνή θα βρεθούν Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Αλβανία, όπου θα συνδημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν μια συλλογική πολυπολιτισμική εμπειρία βασισμένη σε μαρτυρίες, στην παράδοση, αλλά και στην καλλιτεχνική αντίληψη των νέων ανθρώπων πάνω στον έρωτα, την οικογένεια και το καθήκον.

Το κείμενο της παράστασης έχει διαμορφωθεί με βάση συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν βιώσει το προξενιό είτε προσωπικά είτε ως παιδιά αντίστοιχων γάμων είτε ως προξενητές/προξενήτρες είτε ως μέλη μιας κοινωνίας στην οποία ο γάμος από προξενιό ήταν
Κλείσιμο
η συνήθης μέθοδος.
Tο έργο παρουσιάζεται σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αλβανικά, ρουμάνικα και βουλγάρικα. Θα υπάρχουν ελληνικοί και αγγλικοί υπέρτιτλοι.
Η ATLAS E.P. επιμελείται την απόδοση όλων των γλωσσών με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους για K/κωφούς και για λόγους προσβασιμότητας σε όλες τις παραστάσεις, ενώ οι δύο παραστάσεις της 14ης Φεβρουαρίου θα συνοδεύονται από ακουστική περιγραφή.

0131-5



Οι συντελεστές της παράστασης

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Λιαρόπουλος, Δραματουργία-Επεξεργασία Κειμένων:Ζωή Δαβουρλή | Νεφέλη Μαϊστράλη
Κείμενα:Ζωή Δαβουρλή | Νεφέλη Μαϊστράλη | Παναγιώτης Λιαρόπουλος | Ομάδα Συνεντεύξεων, Σκηνικά: Alexandros Piechowiak, Σχεδίαση Κοστουμιών: Αρχοντούλα Τσατουλάκη, Πρότυπη μουσική σύνθεση/μουσικός επί σκηνής: Γιάννης Ισμυρνιόγλου
Φωτισμοί:Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, Βοηθός Σκηνοθέτη:Narod Shahinian, Κίνηση: Παναγιώτης Λιαρόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί

Delyan Iliev, Aulona Lupa, Πέννυ Μπουκουβάλα, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Mara Carutasu, Σταύρια Νικολάου
Φωτογράφος: Παναγιώτης Διαπούλης, Γραφιστική Επιμέλεια: Ηρώ Αθανασίου: Video Editor: Αστέρης Κανούσης
Παραγωγή: Βερονίκη Κρικώνη, Νίκος Πασαμήτρος, Δημόσιες Σχέσεις: Ελίνα Ευαγγελοπούλου ,Προσβασιμότητα:ATLAS E.P.

Το project πίσω από την παράσταση Το “ECHO III - For Memory’s Sake” υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Inter Alia. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στόχο έχει να φέρει κοντά καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια που εργάζονται στους τομείς του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών και της λογοτεχνίας προκειμένου να εξερευνήσουν την παράδοση και τον πολιτισμό μέσα από τα θέματα του γάμου, των προξενιών και των πυρηνικών οικογενειών στο βαλκανικό πλαίσιο.

Παραστάσεις: Δευτ. 6, 13/2, 9 μ.μ., Τρ. 7, 14/2, 7 μ.μ./ 9 μ.μ., Πέμ. 9, 16/2, 9 μ.μ. Τιμές: € 12, 8. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/dia-mian-anamnisin/ και στα ταμεία του θεάτρου, τηλ. 210 32 29 889


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: H ανατριχιαστική βοή των 7,8 Ρίχτερ - Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου

Cyprus-gate: Η Μόσχα «έγραψε» ψήφισμα το 2016 που ενέκρινε η Βουλή, πλην ΔΗΣΥ

Τρομάζουν οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς σε Τουρκία και Συρία - Θα ξεπεράσουν τους 20.000, λέει ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης