«Μήδεια» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ στον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Την παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε διασκευή - σκηνοθεσία Ελένης Ζιάνα, παρουσιάζει το ΚΘΒΕ στον αρχαιολογικό χώρο Σαμοθράκης, την προσεχή Πέμπτη 13 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», που περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους καθ' όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει, ενώ είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.
Η παράσταση, βασισμένη στην πολύπλευρη διάσταση της γυναικείας προσωπικότητας, είναι μια διασκευή της αρχαίας τραγωδίας με τέσσερις ηθοποιούς: Ζηνοβία Ανανιάδου-Κόκκοτα, Ελένη Ζιάνα, Πένη Μπουκουβάλα, Ιωάννης Μυστακίδης.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.