Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσάγκλος σε ηλικία 77 ετών. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, χθες, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.



Στην μακρόχρονη πορεία του συμμετείχε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Οι νεότεροι τον θυμούνται από την τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Mega, «Στο παρά πέντε».

Γεννήθηκε στην Πύλο της Μεσσηνίας στις 20 Ιουνίου 1939. O Βασίλης Τσάγκλος ήταν η «ψυχή» του Δημοτικού Θέατρου Μαραθώνα, καθώς μετά από δική του προτροπή, ξεκίνησε το θέατρο τις δραστηριότητες του, το 1989.

Ο Βασίλης Τσάγκλος ήταν εκείνος που δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα. Δίδαξε, σκηνοθέτησε μέχρι το τέλος, στήριξε σε κάθε θεατρική απόπειρα της ομάδας.



Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.  Η Καίτη Φίνου ήταν η πρώτη που αποχαιρέτησε τον ηθοποιό, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, γνωστοποιώντας την δυσάρεστη είδηση:





«Καλό ταξίδι Βασιλάκη μου», έγραψε ο ηθοποιός Νίκος Νικολάου.





Φιλμογραφία
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970) [συνεργάτης Γκεστάπο]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [άνθρωπος κοτζαμπάσηδων]
Εσχάτη προδοσία (1971)
Ο Αρχιψεύταρος (1971)
Ο Εχθρός του Λαού (1972)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μέρες του ’36 (1972) [δεσμοφύλακας]
Ο Θίασος (1975)
Οι Κυνηγοί – The Hunters (1977) [ενωμοτάρχης]
1922 (1978)
Άγγελος (1982) [(πατέρας)]
Άρπα-Colla (1982) [παπα-Γρηγόρης]
Και ο πρώτος ματάκιας (1982) [στρατηγός]
Ρεπό (1982) [στο ταχυδρομείο]
Η Κάθοδος των Εννέα (1983)
Ο Ανθρωπος που το`παιζε πολύ (1983) [Κυριάκος Σβέρκος]
Εδώ Είναι Βαλκάνια (1984)
Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)
Ayna – Ο Καθρέφτης (1984) [μάντης]
Εν πλω (1985) [υπεύθυνος γραφείου]
Η κάθοδος των εννιά (1985) [Σαράντος]
Πήρες πτυχίο; (1985) [Αλέκος Ντόβης]
Ο Αδέξιος Εραστής (1985)
Made in Greece (1988)
Και δειλός και τολμηρός (1989) [Νικόλας Δρούγκος]
Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Διονύσης Δήμας]
Το Φτερό της Μύγας (1995)
Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996) [παπά-Βασίλης]
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997) [θείος Χρήστου]
Τα Ρόδινα Ακρογιάλια (1998)
Το Παιχνίδι της Σκιάς (2001)
Uranya (2006) [(παππούς)]
Ο γιος του φύλακα (2006) [Κώστας]
Καντίνα (2009) [παππούς]

Τηλεόραση

Παράξενος ταξιδιώτης 1972
Στο παρά πέντε 2005
7 θανάσιμες πεθερές 2004
Μυστικά και λάθη 2003
Το παιχνίδια της σκιάς 2001
Βεντέτα 1986
Οι φωτογράφοι 1998
Αν θυμηθείς το όνειρο μου 2003

ΣΧΟΛΙΑ (16)

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ

ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ...

medikos

Ola mou ta xronia prospathousa na se do na erminevis pragmata kai thamata,isoun ena protipo tromeris erminias, mia axiologi prosopikotita ena asteri spanio .Kalo sou taxidi BASILH! tha se thimomaste gia panda... na ise veveos gia afto.

SPARTA.

Στην Ταινια Αγγελος αυτοκτονησε μην μπορωντας να αντεξει το γεγονος οτι ο γιος του ηταν [...].Τι να πουν οι γονεις των Συριζαιων για τα [...] που μεγαλωσαν;

νικ.χαν

καλο παραδεισο βασιλη καλε ανθρωπε εναςανωνυμος θαυμαστης

Μου

ειχε αρεσει πολυ στην ταινια "ο Αγγελος"στο ρολο του πατερα του Αγγελου,πολυ ρεαλιστικη ερμηνεια,αυτος και η κατερινα χελμη στο ρολο της συζηγου του.

SAKIS

ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Αναστασία

Θεωρώ ότι το Χριστός Ξανασταυρώνεται ήταν η πιο σημαντική δουλειά του στην τηλεόραση-αν και δεν αναφέρεται-που τον έκανε ευρέως γνωστό και αγαπητό...ο ρόλος του Γιαννακού.Σπουδαίος.Καλό ταξίδι.

Καλό ταξίδι !

Αν καταλάβαμε καλά το θανατικό του 2016 θα συνεχιστεί για τους επώνυμους καί φέτος το 17 . Μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών φεύγει, θα μας μείνει στην ελλαδα η σάρα κ η μάρα, γαλουχημενοι από την trash ελληνική τηλεόραση

Μακεδονία

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Αρκεί. Καλόν Παράδεισο.

Σαράντος Αντωνίου

Η ΕΙΔΗΔΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΑΓΚΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ FB "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ" . Η ΚΑΙΤΗ ΦΙΝΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kapodistrias

Το δεύτερο πιο ακριβό αντικείμενο της δημοπρασίας ήταν ο πίνακας του Γιάννη Τσαρούχη « Σπουδή για το μήνα Μάιο»  (57.834 ευρώ), ενώ για 26.910 ευρώ πωλήθηκε το ρολόι του Διονυσίου Σολωμού