Εκδήλωση για τα 10 χρόνια «Υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ»

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια «Υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ»

Οι διακριθέντες της «Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» συναντούν την Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων «Strings in Motion»

ekdilosi-laskaridis
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη τιμά τη μνήμη, το έργο και το όραμα της μεγάλης δωρήτριας Ισμήνης Χρυσοχόου-Κάρτερ και διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση-συναυλία με τη συμμετοχή των διακριθέντων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Στη συναυλία αυτή, οι διακριθέντες της «Υποτροφίας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» συναντώνται με την Ελληνοαυστριακή Ακαδημία Εγχόρδων «Strings in Motion» που έχει ιδρύσει ένας από τους επιφανέστερους μαθητές της Ισμήνης Κάρτερ, ο Χρήστος Κανέττης, βιολονίστας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Mozarteum Salzburg της Αυστρίας.

Το 2013, η σπουδαία Ελληνίδα βιολονίστρια και Καθηγήτρια του Ωδείου Αθηνών, Ισμήνη Χρυσοχόου Κάρτερ, με τη μεγάλη δωρεά της, θεσμοθετεί και αναθέτει στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη την υλοποίηση Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεκαπέντε νέοι ταλαντούχοι Έλληνες μουσικοί έχουν κερδίσει την «Υποτροφία Βιολιού Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ» και άδραξαν την ευκαιρία να μετεκπαιδευτούν, να εμπλουτίσουν τις μουσικές γνώσεις τους δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους βιολιού και να συμμετάσχουν σε μεγάλες κρατικές και άλλες ορχήστρες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 45 υποψήφιοι έχουν διεκδικήσει την υποτροφία.

laskaridis


Το 2022, η Ισμήνη Χρυσοχόου Κάρτερ έφυγε από τη ζωή και άφησε παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο της, ορίζοντας το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ως συνεχιστή του Πανελλήνιου Διαγωνισμoού για τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.

Στη μεγάλη συναυλία, στην οποία δίδεται και ένας επετειακός χαρακτήρας, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολιού, σε ένα συναρπαστικό σύνολο εγχόρδων, οι εξαιρετικοί βιρτουόζοι ανιχνεύουν ένα πέρασμα μέσα από την Κλασική και Ρομαντική περίοδο, εστιάζοντας σε έργα που υπεραγαπούσε η αξέχαστη Ισμήνη Κάρτερ.

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκο Διαμαντή καθώς και τον προκάτοχό του Λευτέρη Γιοβανίδη, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την πρότασή μας και αποδέχτηκαν να συμβάλουν με τη δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη διεξαγωγή της συναυλίας.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα μυστικά του κάμπου: Ανθρώπινο χέρι έριξε το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη - Αλληλοκατηγορούνται δήμοι-περιφέρεια

Βίντεο: Γενέθλια γιόρταζε ο 23χρονος που έγινε τσακωτός να κάνει σεξ σε τουαλέτα αεροπλάνου - Τον αποθέωσαν οι επιβάτες

Πόσο υγιεινά είναι τα τρόφιμα που πλασάρονται ως «υγιεινά»; Πώς διαβάζουμε σωστά τις ετικέτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης