Κίνα: Ανάρπαστα έγιναν βίντεο των Μουσείων Μπενάκη και Ηρακλειδών για τον ελληνικό πολιτισμό

Κίνα: Ανάρπαστα έγιναν βίντεο των Μουσείων Μπενάκη και Ηρακλειδών για τον ελληνικό πολιτισμό

Συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατομμύριο θεάσεις σε μια εβδομάδα

Benaki_-_Kina_-_Video
Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει διαδικτυακά στην Κίνα και προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το γεγονός ότι πάνω από 1.000.000 Κινέζοι παρακολούθησαν, μέσα σε μόλις εβδομάδα, τέσσερα βίντεο του Μουσείου Μπενάκη  και του Μουσείου Ηρακλειδών που προβλήθηκαν στις δημοφιλέστερες δημοσιογραφικές διαδικτυακές πλατφόρμες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας.

CLOSE UPS: Μελαμβαφής πυξίδα / Black glaze pyxis


Τα βίντεο ετοιμάστηκαν για την εκστρατεία European Virtual Museum που παρουσιάζει στο κινεζικό κοινό την μουσειακή ποικιλομορφία των χωρών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας ένα εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο σε όσους Κινέζους επιθυμούν να επισκεφθούν, έστω εικονικά, ορισμένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης.

Την προβολή των ελληνικών μουσείων συντόνισε η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Πεκίνο σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Κίνα. Στην εκστρατεία συμμετείχαν περισσότερα από 40 βίντεο μουσείων Τεχνών, ανθρωπιστικών και φυσικών επιστημών και φυσικού περιβάλλοντος κρατών της ΕΕ, και συνολικά ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια προβολές.

CLOSE UPS: Ο Παρθενώνας τον 19ο αιώνα | The Parthenon in the 19th century


Τα τέσσερα ελληνικά βίντεο περιλαμβάνουν δύο επεισόδια με τίτλους «Ο Παρθενώνας τον 19ο αιώνα» και «Μελαμβαφής πυξίδα» της σειράς Close Ups του Μουσείου Μπενάκη, και μία εισαγωγική παρουσίαση του Μουσείου Ηρακλειδών μαζί με την «Αυτόματη θεραπαινίδα Φίλωνος και Ήρωνος» από την ψηφιακή βιβλιοθήκη του ίδιου Μουσείου. Αναρτήθηκαν στις πλατφόρμες Sohu, Weibo, Kuaishou, Migu, και Bilibili στις 12 Μαΐου, για να συμπέσουν χρονικά με την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, στις 18 του ίδιου μήνα, και έως τις 20 Μαΐου είχαν ήδη φθάσει τις 1.091.646 προβολές.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα σας κόβω τα κεφάλια ένα ένα» - Η παραληρηματική ανάρτηση του 37χρονου πριν πάει με καραμπίνα στο Σύνταγμα

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πότε μηδενίζεται το γραπτό ενός υποψηφίου

Αλαλούμ στη Βρετανία με ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών και πολύωρη αναμονή στα αεροδρόμια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης