Παγκόσμια είδηση έγινε ο θάνατος του βραβευμένού με Οσκαρ Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου σε νοσοκομείο της Γαλλίας όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.
Μεταξύ των ανθώπων που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν έναν εκ των σπουδαιότερων συνθετών παγκοσμίως ήταν και ο Έλον Μασκ. Ο δισεκατομμυριούχος και ισχυρός άνδρας των Tesla, SpaceX και πλέον και του Twitter με ανάρτησή του αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. "Καληνύχτα, γλυκέ μαέστρο, κι αγγέλων φτερουγίσματα ας σε νανουρίζουν" έγραψε ο Μασκ.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.