Με «Άλκηστη» του Ευριπίδη, διά χειρός του Ολλανδού σκηνοθέτη Γιόχανς Σίμονς, ξεκινά η Επίδαυρος

Με «Άλκηστη» του Ευριπίδη, διά χειρός του Ολλανδού σκηνοθέτη Γιόχανς Σίμονς, ξεκινά η Επίδαυρος

Η παγκόσμια πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις αρχές Ιουλίου

Arxaio_Theatro_Epidauroy
Με μια παγκόσμια πρεμιέρα θα ανοίξει η φετινή αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Πρόκειται για την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Ολλανδού  Γιόχαν Σίμονςπου θα παρουσιαστεί την 1η και στις 2 Ιουλίου. Η παράσταση αποτελεί μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το κρατικό γερμανικό Schauspielhaus Bochum θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Ελλάδα για να περιοδεύσει, αμέσως μετά, στη Γερμανία και σε άλλες χώρες.
Giohan_Simons_-_skinothetis
Ο Ολλανδός σκηνοθέτης Γιόχαν Σίμονς
Ιδρυτής του διάσημου Theater Hollandia και από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας ο Γιόχαν Σίμονς συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη που είχε παρουσιάσει στο Ηρώδειο το 2002. Στην Επίδαυρο έρχεται για πρώτη φορά παραμένοντας πιστός στη μινιμαλιστική αισθητική που υπηρετεί με μια πρωταρχικά μουσική προσέγγιση των κειμένων που ανεβάζει.
Στο νέο αυτό έργο επιχειρεί μια σύγχρονη μεταγραφή της ευριπίδειας Άλκηστης, καθοδηγώντας ένα καστ καταξιωμένων και νεότερων διεθνών –Γερμανών και Ολλανδών– ηθοποιών, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος με EMMY α' ανδρικού ρόλου Πιερ Μπόκμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η επιλογή του να τοποθετήσει στη θέση του Χορού τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο, με όχημα τη μουσική της ομώνυμης όπερας του Γκλουκ.
Κλείσιμο
Από τα πιο αλλόκοτα έργα του Ευριπίδη, στο μεταίχμιο μεταξύ τραγωδίας και κωμωδίας, η Άλκηστη αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που θυσιάζει τη ζωή της για να σώσει τη ζωή του ετοιμοθάνατου άντρα της. Θρήνοι, διαπραγματεύσεις, διαφωνίες· ποιος δεν φοβάται να πεθάνει, ποιος δικαιούται περισσότερο να ζήσει. Εντέλει, ο Ηρακλής κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει πίσω την Άλκηστη, μόνο που τώρα η ηρωίδα είναι μια ξένη για την οικογένειά της.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Anne Rietmeijer, Steven Scharf, Elsie de Brauw, Pierre Bokma, Stefan Hunstein, Victor IJdens
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης