Πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Ύδρας με τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς της Πολιτείας της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Ύδρας με τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς της Πολιτείας της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Υπογράφτηκε στην Ύδρα το Σάββατο (25/09/2021) το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Δήμου Ύδρας με τον Δήμο του Τάρπον Σπρινγκς της Πολιτείας της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

adelfopoihsi_ydra_art
Θα ακολουθήσει και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου και στην εν λόγω Αμερικανική πόλη ενώ σύντομα οι δύο Δήμοι θα ανακοινώσουν τις πρώτες κοινές δράσεις τους. Το γεγονός ότι δύο Υδραίοι σφουγγαράδες έφτασαν πρώτοι στο Tarpon Springs και αποτέλεσαν την απαρχή και της δικής του σπογγαλιευτικής ταυτότητας αποτέλεσε την αφορμή για την υπογραφή του προαναφερθέντος πρωτοκόλλου. Στις Δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Επιθυμία και επιδίωξή μας από σήμερα θα πρέπει να είναι να φέρουμε τους δημότες μας πιο κοντά. Να δημιουργήσουμε σχέσεις συνεργασίας, αλληλοσεβασμού και αλληλοβοήθειας.

Πρωτίστως όμως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κληροδοτήσουμε τα στοιχεία του παρελθόντος που μας συνδέουν στην νέα γενιά.
adelfopoihsi_ydra_in
Η σπογγαλιεία αποτέλεσε ένα αναπόσπαστο κόμματι και της δικής μας οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Επηρέασε τα έθιμά μας και διαμόρφωσε την κοινωνική μας ταυτότητα. Αυτά τα ήθη και τα έθιμα θα πρέπει από κοινού να τα καταγράψουμε και να προσπαθήσουμε να τα αναβιώσουμε».

Κλείσιμο
Ο Δήμαρχος Ύδρας, ως πρώτη δράση, πρότεινε να διοργανωθεί αποστολή μαθητών από το Τάρπον Σπρινγκς στην Ύδρα για να παρακολουθήσουν το σφουγγαράδικο έθιμο του Νησιού που θέλει τον επιτάφιο να μπαίνει στη Θάλασσα.

Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς κ. Χριστόφορος Αλαχούζος αφού ευχαρίστησε τον ομόλογο του για την φιλοξενία έκανε εκτενή αναφορά στην έναρξη της σπογγαλιείας στην Πόλη του επισήμανε την καθοριστική συμβολή των Ελλήνων σφουγγαράδων, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στην ριζική αλλαγή της φυσιογνωμίας της. Σήμερα το Τάρπον Σπρινγκς, χάρις στην σπογγαλιευτική του ταυτότητα, αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από παιδιά της Ύδρας. Τις εντυπώσεις έκλεψαν επίσης Υδραιόπουλα που ντύθηκαν με σφουγγαράδικες φορεσιές και ένας εξ’ αυτών με στολή δύτη!

Τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα κ. Geoffrey Payatt, εκπροσώπησε ο Οικονομικός Ακόλουθος της Πρεσβείας κ. Eric Holmgren, ο οποίος απήυθηνε και χαιρετισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης