«Στέλλα»: Ένα τραγούδι για το επίκαιρο θέμα της κάθε είδους κακοποίησης

«Στέλλα»: Ένα τραγούδι για το επίκαιρο θέμα της κάθε είδους κακοποίησης

Από τον Γιάννη Μαθέ και τον Μάνο Σαγκρή

Mathes_Stella
Eμπνευσμένο από το θέμα της σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης και αφιερωμένο σε όλες και  όλους εκείνους που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν είναι το καινούργιο τραγούδι του Γιάννη Μαθέ, σε μουσική δική του και στίχους Μάνου Σαγκρή, με τίτλο «Στέλλα».
Στέλλα |  Γιάννης Μαθές, Μάνος Σαγκρής

Πρόκειται για ένα κομμάτι – σχόλιο πάνω σε ένα ζήτημα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέσα από σωρεία καταγγελιών στους χώρους του αθλητισμού, του θεάτρου και της μουσικής, αποκαλύπτοντας ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα παθογένειας της σύγχρονης κοινωνίας, αυτό της κατάχρησης εξουσίας και του εκφοβισμού.

«Στέλλα δεν είναι μόνο μια μικρή φοβισμένη κοπέλα ή η γυναίκα που κακοποιείται. Είναι το αγόρι, το παιδί, η σύζυγος, η μητέρα, ο εργαζόμενος, ο «κατώτερος», ο αδύναμος, ο “διαφορετικός”, ο σκύλος, το γατί και το καμένο μας δεντράκι. Είναι η ψυχή μας στο μαχαίρι των «ισχυρών». Είμαστε εμείς. Η ζωή μας» υπογραμμίζουν οι δυο δημιουργοί και προσθέτουν: «Δεν κρατάμε πια μαχαίρι». Υπόσχεση και χρέος απέναντί της.Γιατί τώρα; Για να μην αργήσει, ούτε λεπτό παραπάνω, το δικαίωμα στο χαμόγελο και στη χαρά. Κανένας μόνος πια. Τώρα είμαστε όλοι μαζί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης