Με γραμμές λιγότερο επιτηδευμένες…

sir-barber-mallia-genia

Ο καιρός παρά τις διακυμάνσεις οδεύει προς τις καλύτερες ανοιξιάτικες στιγμές του – μια ανάσα από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού- και η συζήτηση για το ανδρικό στυλ σε μαλλιά και γένια έχει ανάψει…

Χωράει μεγάλη συζήτηση το ποιοι και το πώς διαμορφώνουν τις τάσεις στο ανδρικό στυλ. Και σε αυτό έχουν ρόλο και τα μαλλιά και τα γένια. Ρώτησα τον φίλο μου Άγγελο Αντωνόπουλο για το ρόλο του μπαρμπέρη στην όλη υπόθεση. Από τις απαντήσεις του συγκράτησα το εξής: «Ο ρόλος του είναι αντιληφθεί το στυλ και την εικόνα που θέλει να υιοθετηθεί από τον πελάτη του και να προσαρμόσει το κούρεμα ή και την γενειάδα με όσο το δυνατόν πιο φυσικό , ανεπιτήδευτο και εναρμονισμένο τρόπο στα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά και της προσωπικότητας του».
sir-barber-mallia-genia-1

Αλλά, ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πρώτα οι ερωτήσεις και ακολουθούν οι απαντήσεις.

Ποια είναι εκείνα τα συστατικά στοιχεία που προσδιορίζουν ή διαμορφώνουν το ανδρικό στυλ της εποχής μας; Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι υπάρχει ένα γενικώς αποδεκτό ανδρικό στυλ.
Καταρχάς το στυλ και η όποια τάση το συνοδεύει , δεν μπορούμε να πούμε ότι παραμένει σταθερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την μια , η συνεχής ανάγκη της προσωπικής έκφρασης και της εσωτερικής επιθυμίας για αλλαγή και ανανέωση και από την άλλη η συνεχής προώθηση νέων προϊόντων και εικόνων των εταιρειών κυρίως μέσω του διαδικτύου επηρεάζουν και διαφοροποιούν συνεχώς το ανδρικό στυλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική κρίση έπαιξε και συνεχίζει να παίζει ,σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του στυλ, και δοθέντος της ανάγκης του ατόμου για αποδοχή από τον περίγυρο του ,τον οδηγούν στην υιοθέτηση των κυριάρχων εκάστοτε τάσεων της μόδας.

Ένα στυλ για τον σημερινό άνδρα πιο χαλαρό ,πιο ανάλαφρο, απελευθερωμένο από στυλιζαρισμένες καταστάσεις και περισσότερο εύπλαστο είναι αυτό που επικρατεί ουσιαστικά στη εποχή μας.

Βλέπουμε μαλλιά και γένια με γραμμές λιγότερο επιτηδευμένες αλλά επιμελώς προσεγμένα που προσδίδουν μια σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο σύγχρονο άνδρα.
sir-barber-mallia-genia-2

Πόσο αυτό έχει σχέση με τα μαλλιά ή με τα γένια; Ποια είναι η συμβολή ενός μπαρμπέρη στην υπόθεση του ανδρικού στυλ; Ο ίδιος μπορεί με τη γνώση και την τέχνη του να διαχειριστεί τα όρια ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο μοντέρνο;
Η διαμόρφωση ενός στυλ είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων. Σίγουρα σημαντικά στοιχειά εξ’ αυτών αποτελούν το σχήμα και το μήκος που θα επιλέξει κάποιος να δώσει στα μαλλιά και στα γένια του. Ορισμένες φορές μπορούμε να πούμε ότι το στυλ κάποιου μπορεί να έχει στηριχτεί σε ένα ιδιαίτερο κούρεμα και σχήμα γενειάδας και δευτερεύοντος στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

Σίγουρα ο ρόλος και η συμβολή του μπαρμπέρη μπορούν να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στη τελική εικόνα που θα διαμορφωθεί. Ο ρόλος του δεν είναι να παρέχει απλά μια σωστή τεχνικά υπηρεσία. Ο ρόλος του είναι αντιληφθεί το στυλ και την εικόνα που θέλει να υιοθετηθεί από τον πελάτη του και να προσαρμόσει το κούρεμα ή και την γενειάδα με όσο το δυνατόν πιο φυσικό , ανεπιτήδευτο και εναρμονισμένο τρόπο στα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά και της προσωπικότητας του.

Το παραδοσιακό μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μοντέρνο αρκεί να μπορέσει να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσδίδει ένα σύγχρονο αέρα με αύρα όμως παρελθόντος. Θέλει τρόπο και απαιτεί να μπορεί να αντιληφθεί ο μπαρμπέρης σε ποιους πελάτες του θα μπορούσε να εφαρμόσει στοιχειά πιο παραδοσιακά προκειμένου να μπορέσει η τελική εικόνα να έχει το επιθυμητό και ταυτόχρονα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber - sirbarber.gr – στη Στοά Μπολάνη -Βουλής 7, Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες