Μια ταινία, μια συζήτηση…

Μια ταινία, μια συζήτηση…

Η δραστήρια ομάδα Bizrupt στο Ηράκλειο της Κρήτης άνοιξε με εκδήλωση -στον δημιουργικό χώρο του Comeet με την υποστήριξη του Europedirect Crete και του Spir.To- το μεγάλο κεφάλαιο του σύγχρονου design... στη Μεγαλόνησο

bizrupt-spir-to
Η πρώτη εκδήλωση στο Ηράκλειο με θέμα το Design πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου, από την ομάδα Bizrupt (bizrupt.gr), στον δημιουργικό χώρο του Comeet (facebook.com/ComeetCreativeSpace), με την υποστήριξη του Europedirect Crete (europedirect-crete.gr) και του Spir.To (spir.to).
bizrupt-spir-to-1


Στην εκδήλωση προβλήθηκε, σε πρώτη παγκρήτια προβολή, η ταινία "Design Disruptors", στην οποία 15 γνωστές εταιρείες όπως οι Dropbox, Google και Xerox, και 90 καταξιωμένοι Product Designers, μοιράζονται τις απόψεις τους για το Design. Μετά τη προβολή της ταινίας, για την οποία η ομάδα Bizrupt έχει αποκτήσει τα δικαιώματα προβολής, ακολούθησε συζήτηση από επαγγελματίες designers και συμμετέχοντες.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, με αφορμή την ταινία "Design Disruptors", να δοθεί το βήμα σε designers και συμμετέχοντες ώστε να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για τη σημασία του design, πώς αυτό χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό εργαλείο -και όχι μόνο- και πώς μπορεί να μεταφράσει μια ιδέα ή ένα επιχειρηματικό όραμα σε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Στο panel της συζήτησης συμμετείχαν: η Ειρήνη Μακεδόνα, Αρχιτέκτονας & Designer, η Τόνια Αυγουστάκη, Designer & Creative Director, η Νικολέτα Βασιλάκη, Designer. Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο Σπύρος Δρακάτος, Co-founder του Spir.To.
bizrupt-spir-to-2
Κλείσιμο


Tο design αποτελεί συχνά, για το ευρύ κοινό, μια αφηρημένη έννοια και συνήθως συνδέεται με τη μορφή ενός αντικειμένου, τη λειτουργικότητά του ή τον στόχο που υπηρετεί. Άλλες φορές συνδέεται με την τέχνη και την πρωτοτυπία. Ενώ, τα τελευταία χρόνια, οι digital εμπειρίες μας έχουν αναδείξει τη σημαντικότητα του Design για κάποιες επιπλέον επιχειρηματικές πτυχές. Για παράδειγμα, οι εικόνες ενός site ή ένα call to action, το χρώμα ενός κουμπιού σε μια εφαρμογή ή η δομή πλοήγησης, συντελούν θετικά ή αρνητικά στην εμπειρία του χρήστη και κατα συνέπεια στην επιτυχία της ίδιας της επιχείρησης.

Μέσα από την συζήτηση, έγινε ιδιαιτέρως εμφανής η αξία του design ως ένα επιχειρηματικό εργαλείο, το οποίο σε συνδυασμό με το branding και τη στρατηγική, μπορούν να καθορίσουν την εδραίωση, τη διαφοροποίηση και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.
bizrupt-spir-to-3


Η κοινότητα των designers του Ηρακλείου, η οποία περιλαμβάνει αρχιτέκτονες, product designers, graphic designers, experience designers και πολλούς άλλους, φαίνεται να μεγαλώνει! Οι designers μπορούν να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε κάποια από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά προβλήματα, γι’ αυτό καλούμε την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης μας να είναι δεκτική σε επαφές και συνεργασίες με πιο solution-oriented επαγγελματίες! Οι εκδηλώσεις με θέμα το design θα συνεχιστούν… γι’ αυτό, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει, μείνετε συντονισμένοι με το Bizrupt.

Σκοπός του Bizrupt είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, καθώς και η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας και συνεργασίας στο οικοσύστημα της Κρήτης, και όχι μόνο, μέσω δράσεων όπως το Open Coffee Heraklion & το Fuckup Nights Heraklion.

Info
Website | Facebook | Email
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης