Ελληνικό ταχίνι από ελληνικό σουσάμι

krios-taxini

Από ένα μικρό χωριό του Έβρου - με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι απόγονοι Ελλήνων προσφύγων από την Ορτακτσί της Αδριανούπολης- μας έρχεται ένα ξεχωριστό προϊόν σκέτη υπερτροφή

Το brand name έλκει την καταγωγή του από ένα μικρό χωριό στις εσχατιές του Έβρου. Το Κριός Ταχίνι μας έρχεται από το χωριό Κριός – ένα ξεχωριστό προϊόν από ένα τόπο με ξεχωριστή ιστορία. Οι δημιουργοί του προϊόντος είναι απόγονοι προσφύγων όπως και η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού. Οι παππούδες τους ήρθαν πρόσφυγες από το Ορτακτσί της Αδριανούπολης το φθινόπωρο του 1922 και εγκαταστάθηκαν κατά την διάρκεια του 1923 σε ένα τόπο χωρίς προηγούμενη ελληνική παρουσία αλλά με εύφορα εδάφη και άφθονο νερό.
krios-taxini-2


Ο Χρήστος Μπεζιργιαννίδης, υπεύθυνος marketing της εταιρείας Κριός Ταχίνι μας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες: «Η εταιρία Κριός Ταχίνι εδρεύει έξω από την Ορεστιάδα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των 41.078 τετραγωνικών μέτρων και εξειδικεύεται στην καλλιέργεια σουσαμιού και την παραγωγή ταχινιού.

Σκοπός της εταιρίας μας να μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά από την Ελληνική γη.

Η εμπειρία χρόνων στην καλλιέργεια σουσαμιού και δημητριακών οδήγησε την εταιρία στην απόφαση να προσφέρει σε εσάς το πρώτο ταχίνι ελληνικής παραγωγής και καλλιέργειας σε ευρεία κλίμακα, αποκλειστικά και μόνο από δικής μας καλλιέργειας ελληνικό σουσάμι.

Το Ταχίνι Κριός παράγεται μόνο από την ποικιλία Έβρου με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρυσαφένιου χρώματος και την έντονη μυρωδιά σουσαμιού. Θέλοντας η εταιρία να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιεί πρακτικές βιολογικής γεωργίας, δείχνοντας σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.
krios-taxini-3
Το τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα από αγνό σουσάμι ολικής άλεσης και αγνής διαδικασίας παραγωγής χωρίς πρόσθετα.

Το ταχίνι αποτελεί υπερτροφή η οποία συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών τροφίμων, με υψηλή θερμιδική απόδοση και ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία».
krios-taxini-1


Ο κ. Μπεζιργιαννίδης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Όραμα μας είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των καταναλωτών με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας εμπνευσμένα από την ελληνική γη, δίνοντας όλη την τεχνογνωσία μας για την παραγωγή εκλεκτών προϊόντων. Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε στην αγορά ταχίνι υψηλής ποιότητας και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής του καταναλωτή. Οι αξίες μας, σεβασμός στην παράδοση της ελληνικής γης, προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, υψηλή ποιότητα και τήρηση υψηλών προτύπων ασφαλείας. Είμαστε υπεύθυνοι και πάντα δίπλα στον καταναλωτή, το Ταχίνι Κριός αποτελεί μοναδικό προϊόν για μοναδικούς ανθρώπους».

Το προϊόν, όπως αναφέρεται, «έχει εισαχθεί δυναμικά στην αγορά τον τελευταίο μήνα και ήδη κατέχει μερίδιο αγοράς από Ορεστιάδα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Μελλοντικά, η εταιρία στοχεύει να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο και να είναι δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή ο οποίος ενδιαφέρεται για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που καλλιεργούνται και παράγονται στην Ελλάδα. Τέλος, μέλημα μας είναι να εμπλουτίσουμε την σειρά των προϊόντων μας και με νέες γεύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μπράβο

Αρκεί να μη καταλήξει να είναι πιό ακριβό απο κάποιο εισαγωγής, όπως γίνετε με τα ελληνικά τυριά που έχουν σχεδόν διπλάσια τιμή(λόγω μεταφορικών!!).

Nio

το ταχίνι είναι τούρκικο , αν θέλετε να το λέτε ελληνικό να το πείτε σησαμοπολτο που είναι η ελληνική ονομασία .

Κωνσταντινοπολίτης.

Η λέξη ταχίνι έχει αράβικη καταγωγή (ταχίνιγια). Από τα αραβικά η τουρκική γλωσσα έχει δανειστεί χιλιάδες λέξεις που μερικές τις χρησιμοποιούμε κι εμεις όπως αχούρι κά.

Νιονιό

Και η λέξη "πόρτα" είναι ιταλική. Εσύ κυκλοφορείς λέγοντας "θύρα"; Το ταχίνι δεν το πρωτοέφτιαξαν οι τούρκοι, ήδη καλλιεργούσαν το σουσάμι χιλιάδες χρόνια πριν στην Μεσοποταμία. Οι άραβες έχουν καταγεγραμμένες συνταγές. Έλεος πια.

Μινάς

Μπράβο και καλό προιόν και καλή συσκευασία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pluggy

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς προσκαλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων να συμμετέχουν στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μέσα από την πανευρωπαϊκή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Pluggy, σε μια δράση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

antama

Ο Εδεσσαίος δάσκαλος και συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου παρουσιάζει σε 36 νέες σελίδες τη ζωή των δύο γνωστών του σκαθαριών μέσα από ένα παραμύθι για τις καθημερινές στιγμές της ζωής, από το εκδοτικό αποτύπωμα των εκδόσεων Ίκαρος

miet-touring-greece

Μια ιστορία από δύο ταξίδια -το 1913 και το 1919- στη Θεσσαλονίκη του Γαλλοελβετού φωτογράφου Frédéric Boissonnas‎ και του συνταξιδιώτη του Daniel Baud-Bovy εκτίθεται στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης στην Τσιμισκή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

andros-evripos

Στο διπλανό νησί από τον τόπο καταγωγής του, έργα του Χαλκιδέου Δημήτρη Μυταρά εκτίθενται στην Χώρα της Άνδρου, στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού

25-xronia-ellini-ekdotiki

«Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1910-1967» η έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων, επικεντρώνεται στην οργανική σχέση ανάμεσα στο λόγο και την εικόνα στην ελληνική εκδοτική ιστορία και υλοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

farma-bio-fylla

Μια οικογενειακή επιχείρηση στήθηκε εκ του μηδενός σε ένα χωριό της Χαλκίδας με την ενεργή υποστήριξη και την χρηματοδότηση δύο οργανισμών – του The People’s Trust και της AFI

ergo-mykonos

Μοιάζει με την τέλεια σύμπραξη: «Χειροποίητες εσπαντρίγιες από το ERGON Mykonos, διακοσμημένες με αντίγραφα βυζαντινού νομίσματος από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη»