Οι ενεργειακές μπάρες δύο μηχανικών

bares_main01

Ο Αναστάσης Στοφόρος και ο Φαίδωνας Μίχος – δύο νέοι επιστήμονες – με σπουδές και εργασία στο εξωτερικό επέστρεψαν στην Ελλάδα και έστησαν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής υγιεινών ενδιάμεσων γευμάτων όπως μπάρες ενέργειας, ενεργειακές μπουκιές και άλλα υγιεινά γλυκίσματα (σνακ).

Τι είναι αυτό που ωθεί δύο νέους επιστήμονες με καλές σπουδές αλλά και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να στήσουν ένα σύγχρονο εργαστήριο σε μια συνοικία της Ανατολικής πλευράς των Αθηνών και να αρχίσουν να παράγουν χειροποίητες μπάρες ενεργείας.

Εν ολίγοις, αυτή είναι η μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία δύο φίλων και συνεργατών, του Αναστάση και του Φαίδωνα. Οι δύο τους – 30αρηδες Αθηναίοι- είναι η ομάδα ΝUTREE – όπως ακριβώς διάλεξαν να ονομάσουν και τα προϊόντα τους.

Ο Αναστάσης Στοφόρος είναι Χημικός Μηχανικός - με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο UniversityCollege of London, ενώ ο Φαίδων Μίχος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Οι δύο τους ίδρυσαν τη NUTREE με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού brand που στοχεύει να εντάξει υγιεινά σνακ από αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες στην καθημερινότητα όλων μας. Έχοντας ζήσει και οι δύο στο εξωτερικό βίωσαν τη δυσκολία - και κατανόησαν τη σημασία - τού να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε έντονους ρυθμούς ζωής.

Ήδη, στους πάγκους του εργαστηρίου τους που βρίσκεται στη περιοχή της Ηλιούπολης ετοιμάζεται η πρώτη σειρά των προϊόντων που διακρίνονται σε 3 γεύσεις: Η πρώτη εξ αυτών είναι το Χαρούπι πορτοκάλι, η δεύτερη με μήλο και κανέλα και η τρίτη φέρνει στο προσκήνιο, το φυστικοβούτυρο.
bares_02

Το χαρούπι πορτοκάλι έχει στη σύνθεση του: χαρουπάλευρο, χουρμάδες, βρώμη χωρίς γλουτένη, φουντούκια, αμύγδαλα, φυσικό εκχύλισμα πορτοκαλιού και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.

bares_04

Το μήλο κανέλα διαθέτει: αποξηραμένο μήλο, χουρμάδες, κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδια και αμύγδαλα.

bares_03

Τέλος, το φυστικοβούτυρο πέραν του βασικού συστατικού του χουρμάδες, κρητική σταφίδα, κολοκυθόσπορους, φυστίκια, βρώμη χωρίς γλουτένη και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.


Οι χειροποίητες ενεργειακές μπάρες του Αναστάση και του Φαίδωνα κρύβουν στα σπλάχνα τους μια μεγάλη καινοτομία που δεν αφορά μόνο την σύνθεση τους αλλά τον τρόπο της παρασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα, οι μπάρες τους για παράδειγμα δεν ψήνονται αλλά η στερεοποίηση τους γίνεται με φυσικό τρόπο με καταλυτική την λειτουργία της συγκολλητικής ουσίας που είναι φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών αλλά και χουρμάδες.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της σειράς «η γκάμα των καινοτόμων προϊόντων της nutree θα καλύπτει το υπάρχον κενό στην αγορά, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η οποίο οδηγείται τα τελευταία χρόνια απο τις παρακάτω τάσεις των καταναλωτών:

• Έλλειψη χρόνου και προτίμηση σε γρήγορα και ενδιάμεσα γεύματα υψηλής ενέργειας τα οποία να είναι εύκολα στη χρήση και στη μεταφορά τους.
• Στροφή προς την υγιεινή διατροφή και ενσυνειδησία στον τρόπο επιλογής των προϊόντων.
• Ανάπτυξη έντονης περιβαλλοντικής συνείδησης.
• Αναγνώριση και προτίμηση των ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άνθρωποι που συνδυάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν το καταναλωτικό κοινό της NUTREE. Η διαφοροποίηση των προϊόντων μας έγκειται στο ότι αυτά συνδυάζουν την άριστη γεύση, την αγνότητα των πρώτων υλών και την αίσθηση κορεσμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διατήρηση του χειροποίητου χαρακτήρα».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Φουρναρης

Τετοιες μπαρες φτιαχνει και το ζαχαροπλαστειο της γειτονιας. Δεν μιλαμε για πηρυνικη φυσικη, ο οποιοσδηποτε μπορει να τις φτιαξει και μονος του σε 20 λεπτα. Πανε να σπουδασουν εξω τοσα χρονια και αυτο που ανακαλυψαν ειναι οι μπαρες φυστικοβουτηρου; Ημαρτον

Και στα Χανιά!

Και στα Χανιά να φέρετε!!!!!

Σουπερμαρκετ δεν εχεις παει ποτε;

Ολοκληρα ραφια εχει με ενεργειακες μπαρες φρουτων, που ζεις;

δημόσιο for ever

Μπράβο στα παιδιά και καλή επιτυχία στο δρόμο, που ακολουθούν. Όμως είναι πολύ σημαντικό οι σπουδές τους να αποτελέσουν βοήθημα και να τις χρησιμοποιήσουν στον εκσυγχρονισμό, στην καινοτομία και στις πιστοποιήσεις τους και όχι μόλις βγάλουν κάποια χρήματα να τα κάνουν αυτοκίνητα, γυναίκες και σπίτια. Τα κέρδη των επιχειρήσεων (άσχετα το βλάκα τον Τσίπρα, που τα δημεύει) είναι σημαντικό να επενδύονται στην εταιρεία και πάλι. Μόνο έτσι προχωράει αυτή μπροστά. Θέλουμε πλούσιες και μοντέρνες, εκσυγχρονισμένες εταιρίες με άνετους (και όχι ψυτοχλιδάτους) ιδιοκτήτες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

proin_arthros

Η Μαρία στα 27 της χρόνια έχει τελειώσει το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (πρόγραμμα «Αειφορική Γεωργία, Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Τρόφιμα», με κατεύθυνση την Αγροτική Οικονομία), έχει εκπαιδευθεί στην Αμερικανική Γεωργικής Σχόλης, σχετικά με τη διαχείριση αγελαδοτροφικής μονάδας και τις ζωοτροφές και έχει παρακολουθήσει με επιτυχία ώρες επί ωρών σεμινάρια για πωλήσεις. Σήμερα μαζί με τον αδελφό της είναι η τρίτη γενιά μιας οικογενειακής επιχείρησης στον αγροδιατροφικό τομέα που δηλώνει ηχηρό «παρών».

Κώστας Τσαούσης

fdgw

Ένα ζευγάρι φοιτητών από την Πάτρα κέρδισε τον φοιτητικό διαγωνισμό Mindspace Challenge 2019 παρουσιάζοντας μια επιχειρηματική ιδέα για βιολογικά ηδύποτα χωρίς ζάχαρη.

Κώστας Τσαούσης

mhdd_arthros

Δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης η «Μήδεια» του Ευρυπίδη, στη σπουδαία μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Δημήτρη Γεωργαλά, παρουσιάζεται από τις 20 Ιουνίου και για έντεκα μόνο παραστάσεις στον ιδιαίτερο χώρο του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου «Μπάγκειον» στην Ομόνοια.

Α-Φ Καβαλιεράτου

gcycew

Θα πιστεύατε ποτέ ότι μια ξανθιά μπύρα - μια αφιλτράριστη lager με φρουτώδη αρώματα, γεμάτο σώμα και ήπια πικρή επίγευση- ότι θα μπορούσε να συνοδεύσει μια παραδοσιακά ομελέτα με καρολάδες; Και όμως, η απάντηση είναι «Ναι».

flogero01

Η χειροποίητη ετικέτα με τις αριθμημένες φιάλες, ο συλλεκτικός χαρακτήρας (1517 φιάλες όλη η παραγωγή) και ο τρόπος διάθεσης του δίνει στο Φλογερό του 2015 μια ξεχωριστή θέση στο γευστικό χάρτη των οινόφιλων.

xaplostra_main01

Πόσο στοιχίζει μια ξαπλώστρα με τα συνοδευτικά της – από μια ομπρέλα για σκιά στον ήλιο αλλά και εμφιαλωμένο νερό, καφέδες, ελαφρά γεύματα και πετσέτες θαλάσσης; Εξαρτάται από την τοποθεσία, την ημέρα (καθημερινές ή Σαββατοκύριακα) και την περίοδο.

22
act4greece

Η μια καμπάνια αφορά την αναβίωση του κήπου- παιδικής χαράς της Ακροπόλεως και η δεύτερη καμπάνια αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του Ολύμπιον, ένα κτήριο της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου