Οι ενεργειακές μπάρες δύο μηχανικών

Οι ενεργειακές μπάρες δύο μηχανικών

Ο Αναστάσης Στοφόρος και ο Φαίδωνας Μίχος – δύο νέοι επιστήμονες – με σπουδές και εργασία στο εξωτερικό επέστρεψαν στην Ελλάδα και έστησαν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής υγιεινών ενδιάμεσων γευμάτων όπως μπάρες ενέργειας, ενεργειακές μπουκιές και άλλα υγιεινά γλυκίσματα (σνακ).

bares_main01
Τι είναι αυτό που ωθεί δύο νέους επιστήμονες με καλές σπουδές αλλά και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να στήσουν ένα σύγχρονο εργαστήριο σε μια συνοικία της Ανατολικής πλευράς των Αθηνών και να αρχίσουν να παράγουν χειροποίητες μπάρες ενεργείας.

Εν ολίγοις, αυτή είναι η μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία δύο φίλων και συνεργατών, του Αναστάση και του Φαίδωνα. Οι δύο τους – 30αρηδες Αθηναίοι- είναι η ομάδα ΝUTREE – όπως ακριβώς διάλεξαν να ονομάσουν και τα προϊόντα τους.

Ο Αναστάσης Στοφόρος είναι Χημικός Μηχανικός - με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο UniversityCollege of London, ενώ ο Φαίδων Μίχος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Οι δύο τους ίδρυσαν τη NUTREE με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού brand που στοχεύει να εντάξει υγιεινά σνακ από αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες στην καθημερινότητα όλων μας. Έχοντας ζήσει και οι δύο στο εξωτερικό βίωσαν τη δυσκολία - και κατανόησαν τη σημασία - τού να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε έντονους ρυθμούς ζωής.

Ήδη, στους πάγκους του εργαστηρίου τους που βρίσκεται στη περιοχή της Ηλιούπολης ετοιμάζεται η πρώτη σειρά των προϊόντων που διακρίνονται σε 3 γεύσεις: Η πρώτη εξ αυτών είναι το Χαρούπι πορτοκάλι, η δεύτερη με μήλο και κανέλα και η τρίτη φέρνει στο προσκήνιο, το φυστικοβούτυρο.
bares_02

Κλείσιμο
Το χαρούπι πορτοκάλι έχει στη σύνθεση του: χαρουπάλευρο, χουρμάδες, βρώμη χωρίς γλουτένη, φουντούκια, αμύγδαλα, φυσικό εκχύλισμα πορτοκαλιού και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.

bares_04

Το μήλο κανέλα διαθέτει: αποξηραμένο μήλο, χουρμάδες, κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδια και αμύγδαλα.

bares_03

Τέλος, το φυστικοβούτυρο πέραν του βασικού συστατικού του χουρμάδες, κρητική σταφίδα, κολοκυθόσπορους, φυστίκια, βρώμη χωρίς γλουτένη και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.


Οι χειροποίητες ενεργειακές μπάρες του Αναστάση και του Φαίδωνα κρύβουν στα σπλάχνα τους μια μεγάλη καινοτομία που δεν αφορά μόνο την σύνθεση τους αλλά τον τρόπο της παρασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα, οι μπάρες τους για παράδειγμα δεν ψήνονται αλλά η στερεοποίηση τους γίνεται με φυσικό τρόπο με καταλυτική την λειτουργία της συγκολλητικής ουσίας που είναι φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών αλλά και χουρμάδες.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της σειράς «η γκάμα των καινοτόμων προϊόντων της nutree θα καλύπτει το υπάρχον κενό στην αγορά, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η οποίο οδηγείται τα τελευταία χρόνια απο τις παρακάτω τάσεις των καταναλωτών:

• Έλλειψη χρόνου και προτίμηση σε γρήγορα και ενδιάμεσα γεύματα υψηλής ενέργειας τα οποία να είναι εύκολα στη χρήση και στη μεταφορά τους.
• Στροφή προς την υγιεινή διατροφή και ενσυνειδησία στον τρόπο επιλογής των προϊόντων.
• Ανάπτυξη έντονης περιβαλλοντικής συνείδησης.
• Αναγνώριση και προτίμηση των ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άνθρωποι που συνδυάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν το καταναλωτικό κοινό της NUTREE. Η διαφοροποίηση των προϊόντων μας έγκειται στο ότι αυτά συνδυάζουν την άριστη γεύση, την αγνότητα των πρώτων υλών και την αίσθηση κορεσμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διατήρηση του χειροποίητου χαρακτήρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης