Οι ενεργειακές μπάρες δύο μηχανικών

bares_main01

Ο Αναστάσης Στοφόρος και ο Φαίδωνας Μίχος – δύο νέοι επιστήμονες – με σπουδές και εργασία στο εξωτερικό επέστρεψαν στην Ελλάδα και έστησαν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής υγιεινών ενδιάμεσων γευμάτων όπως μπάρες ενέργειας, ενεργειακές μπουκιές και άλλα υγιεινά γλυκίσματα (σνακ).

Τι είναι αυτό που ωθεί δύο νέους επιστήμονες με καλές σπουδές αλλά και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, να στήσουν ένα σύγχρονο εργαστήριο σε μια συνοικία της Ανατολικής πλευράς των Αθηνών και να αρχίσουν να παράγουν χειροποίητες μπάρες ενεργείας.

Εν ολίγοις, αυτή είναι η μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία δύο φίλων και συνεργατών, του Αναστάση και του Φαίδωνα. Οι δύο τους – 30αρηδες Αθηναίοι- είναι η ομάδα ΝUTREE – όπως ακριβώς διάλεξαν να ονομάσουν και τα προϊόντα τους.

Ο Αναστάσης Στοφόρος είναι Χημικός Μηχανικός - με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό στο UniversityCollege of London, ενώ ο Φαίδων Μίχος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης.

Οι δύο τους ίδρυσαν τη NUTREE με ένα κοινό όραμα: τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού brand που στοχεύει να εντάξει υγιεινά σνακ από αγνές και αυθεντικές πρώτες ύλες στην καθημερινότητα όλων μας. Έχοντας ζήσει και οι δύο στο εξωτερικό βίωσαν τη δυσκολία - και κατανόησαν τη σημασία - τού να διατηρείς μια ισορροπημένη διατροφή σε έντονους ρυθμούς ζωής.

Ήδη, στους πάγκους του εργαστηρίου τους που βρίσκεται στη περιοχή της Ηλιούπολης ετοιμάζεται η πρώτη σειρά των προϊόντων που διακρίνονται σε 3 γεύσεις: Η πρώτη εξ αυτών είναι το Χαρούπι πορτοκάλι, η δεύτερη με μήλο και κανέλα και η τρίτη φέρνει στο προσκήνιο, το φυστικοβούτυρο.
bares_02

Το χαρούπι πορτοκάλι έχει στη σύνθεση του: χαρουπάλευρο, χουρμάδες, βρώμη χωρίς γλουτένη, φουντούκια, αμύγδαλα, φυσικό εκχύλισμα πορτοκαλιού και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.

bares_04

Το μήλο κανέλα διαθέτει: αποξηραμένο μήλο, χουρμάδες, κανέλα, γαρύφαλλο, καρύδια και αμύγδαλα.

bares_03

Τέλος, το φυστικοβούτυρο πέραν του βασικού συστατικού του χουρμάδες, κρητική σταφίδα, κολοκυθόσπορους, φυστίκια, βρώμη χωρίς γλουτένη και κομμάτια ακατέργαστης σοκολάτας.


Οι χειροποίητες ενεργειακές μπάρες του Αναστάση και του Φαίδωνα κρύβουν στα σπλάχνα τους μια μεγάλη καινοτομία που δεν αφορά μόνο την σύνθεση τους αλλά τον τρόπο της παρασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα, οι μπάρες τους για παράδειγμα δεν ψήνονται αλλά η στερεοποίηση τους γίνεται με φυσικό τρόπο με καταλυτική την λειτουργία της συγκολλητικής ουσίας που είναι φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών αλλά και χουρμάδες.

Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της σειράς «η γκάμα των καινοτόμων προϊόντων της nutree θα καλύπτει το υπάρχον κενό στην αγορά, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η οποίο οδηγείται τα τελευταία χρόνια απο τις παρακάτω τάσεις των καταναλωτών:

• Έλλειψη χρόνου και προτίμηση σε γρήγορα και ενδιάμεσα γεύματα υψηλής ενέργειας τα οποία να είναι εύκολα στη χρήση και στη μεταφορά τους.
• Στροφή προς την υγιεινή διατροφή και ενσυνειδησία στον τρόπο επιλογής των προϊόντων.
• Ανάπτυξη έντονης περιβαλλοντικής συνείδησης.
• Αναγνώριση και προτίμηση των ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άνθρωποι που συνδυάζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν το καταναλωτικό κοινό της NUTREE. Η διαφοροποίηση των προϊόντων μας έγκειται στο ότι αυτά συνδυάζουν την άριστη γεύση, την αγνότητα των πρώτων υλών και την αίσθηση κορεσμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην διατήρηση του χειροποίητου χαρακτήρα».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Φουρναρης

Τετοιες μπαρες φτιαχνει και το ζαχαροπλαστειο της γειτονιας. Δεν μιλαμε για πηρυνικη φυσικη, ο οποιοσδηποτε μπορει να τις φτιαξει και μονος του σε 20 λεπτα. Πανε να σπουδασουν εξω τοσα χρονια και αυτο που ανακαλυψαν ειναι οι μπαρες φυστικοβουτηρου; Ημαρτον

Και στα Χανιά!

Και στα Χανιά να φέρετε!!!!!

Σουπερμαρκετ δεν εχεις παει ποτε;

Ολοκληρα ραφια εχει με ενεργειακες μπαρες φρουτων, που ζεις;

δημόσιο for ever

Μπράβο στα παιδιά και καλή επιτυχία στο δρόμο, που ακολουθούν. Όμως είναι πολύ σημαντικό οι σπουδές τους να αποτελέσουν βοήθημα και να τις χρησιμοποιήσουν στον εκσυγχρονισμό, στην καινοτομία και στις πιστοποιήσεις τους και όχι μόλις βγάλουν κάποια χρήματα να τα κάνουν αυτοκίνητα, γυναίκες και σπίτια. Τα κέρδη των επιχειρήσεων (άσχετα το βλάκα τον Τσίπρα, που τα δημεύει) είναι σημαντικό να επενδύονται στην εταιρεία και πάλι. Μόνο έτσι προχωράει αυτή μπροστά. Θέλουμε πλούσιες και μοντέρνες, εκσυγχρονισμένες εταιρίες με άνετους (και όχι ψυτοχλιδάτους) ιδιοκτήτες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dirfis

2 πανεπιστήμια και 1 ερευνητικό κέντρο (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), έχοντας στο πλευρό τους μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες, την εταιρία Μανιτάρια Δίρφυς ανέλαβαν να αναπτύξουν και να παράγουν ένα πολυδύναμο λειτουργικό τρόφιμο από μανιτάρια

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"