Όλες οι νέες ταινίες της Marvel ως το 2020

Όλες οι νέες ταινίες της Marvel ως το 2020

Αρχής γενομένης με το «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος», η Marvel θα εμπλουτίσει κι άλλο το κινηματογραφικό της σύμπαν, επαναφέροντας ήδη γνωστούς υπερήρωες και εισάγοντας νέους

Όλες οι νέες ταινίες της Marvel ως το 2020
Η επιτυχία του “Deadpool” -ακόμα και εάν η ταινία επισημάνθηκε ως ακατάλληλη για ανηλίκους χωρίς συνοδεία ενηλίκου- απέδειξε ότι παρά την πλημμυρίδα από υπερήρωες κατά τα τελευταία χρόνια, η αγορά διατηρεί τη δυναμική της και οι θεατές εξακολουθούν να γεμίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτό έχει ανοίξει, βέβαια, την όρεξη των αμερικανικών κινηματογραφικών studios που σε συνεργασία με τους «μεγάλους» του χώρου των κόμικς, την DC και της Marvel- έχουν βαλθεί να μεταφέρουν στην οθόνη όλους τους χάρτινους υπερήρωες. Τη μεγαλύτερη επιτυχία μέχρι στιγμής στο box office την έχει σημειώσει το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, οι παραγωγές της οποίας έχουν φέρει στα ταμεία της περισσότερα από εννέα δισ. δολάρια. Εδώ ρίχνουμε μία ματιά στις επερχόμενες ταινίες που θα εκτυλιχθούν μέσα στο σύμπαν της Marvel (επομένως εξαιρούνται ταινίες όπως το “Deadpool” και οι “X-men” που παράγονται από άλλα στούντιο), αρχής γενομένης από το πολύ κοντινό «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος». Η λίστα έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό, όμως εδώ αναφέρουμε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις που έχουμε για την κάθε ταινία.

Captain America: Εμφύλιος πόλεμος (Captain America: Civil War - 5 Μαΐου 2016, Ελλάδα)



Το επόμενο κεφάλαιο σε ένα από τα κορυφαία franchises της Marvel βρίσκεται μόλις δύο μήνες πριν από την πρεμιέρα του. Για πρώτη φορά, μάλιστα, στη μεγάλη οθόνη, οι «Εκδικητές» δεν θα ενωθούν για να πολεμήσουν έναν κακό που απειλεί την ανθρωπότητα, αλλά θα χωριστούν σε δύο στρατόπεδα και θα εμπλακούν σε εμφύλιο πόλεμο. Από τη μία πλευρά, ο Τόνι Σταρκ/Iron Man (
Κλείσιμο
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) συνασπίζεται με τον War Machine (Ντον Τσιντλ), Black Widow (Σκάρλετ Γιόχανσον), Black Panther (Τσάντγουικ Μπόουζμαν) και Vision (Πολ Μπέτανι), υποστηρίζοντας μεγαλύτερο έλεγχο των υπερηρώων από την κυβέρνηση. Διαφορετική άποψη έχει ο Captain America (Κρις Έβανς), με τον οποίο ευθυγραμμίζονται οι Ant-Man (Πολ Ραντ), Hawkeye (Τζέρεμι Ρένερ) , Falcon (Άντονι Μάκι) and Winter Soldier (Σεμπάστιαν Σταν - αυτός που μεγάλωσε στη Ρουμανία και την Αυστρία, όχι αυτός που μεγάλωσε στην αλητεία). Είθε να κερδίσει ο καλύτερος… Iron Man. Ορίστε, διάλεξα και πλευρά.

Doctor Strange (4 Νοεμβρίου, ΗΠΑ)



Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο καυτά ονόματα του Χόλιγουντ, επομένως ήταν φυσικό να τον «κλείσει» η Marvel σε κάποιο από τα πρότζεκτ της. Η επιλογή να ενσαρκώσει τον Doctor Strange, έναν υπερήρωα που δεν έχει τα μούσκουλα του Thor ή του Captain America, αλλά διακρίνεται για τις δεξιότητές του στη μαγεία, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Ο Doctor Strange ακολουθεί κανονικά την καριέρα του ως νευροχειρούργος μέχρι που ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα του στερεί την ικανότητα να εξασκήσει το επάγγελμά του. Τελικά θα εξελιχθεί σε κορυφαίο μάγο και σε υπερασπιστή του κόσμου μας. Στο καστ συναντάμε επίσης τον Τσιούετελ Ετζίοφορ, την Τίλντα Σουίντον, τον Μαντς Μίκελσεν και τη Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Φύλακες του γαλαξία 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2 - 5 Μαΐου 2017, ΗΠΑ)



Η πιο ετερόκλητη ομάδα του γαλαξία μπλέκει σε νέες περιπέτειες. Ένα ρακούν (Ρόκετ), ένα δέντρο που μιλάει (ο Γκρουτ αυτή τη φορά σε μίνι μορφή), ένας… body-builder (Ντραξ), ο Σταρ Λορντ και η Γκαμόρα επιστρέφουν, χωρίς να έχουμε ακόμα λεπτομέρειες ως προς το για ποιον λόγο. Το μόνο στοιχείο για την ιστορία είναι ότι ο Σταρ Λορντ θα αναζητήσει τον πραγματικό του πατέρα. Ευχόμαστε τον τελευταίο να υποδυθεί ο Κερτ Ράσελ, ο οποίος έχει ενταχθεί στο καστ.

Spider-Man (7 Ιουλίου 2017, ΗΠΑ)



Ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες κόμικς θα αλλάξει πρόσωπο για μία ακόμα φορά, μετά τον Τόμπι Μαγκουάιρ και τον Άντριου Γκάρφιλντ. Για πρώτη φορά ο Spider-Man θα μεταφερθεί στον κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel (οι προηγούμενες παραγωγές ήταν της Sony και είχαν αυτόνομο χαρακτήρα) με το ντεμπούτο του στην ταινία «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» (θα τον υποδυθεί ο Τομ Χόλαντ). Στη συνέχεια, ο Spider-Man θα αποκτήσει δική του ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα του χρόνου και δυστυχώς θα είναι και πάλι reboot.

Thor: Ragnarok (3 Νοεμβρίου 2017, ΗΠΑ)



Το Ράγκναροκ στη σκανδιναβική μυθολογία είναι ό,τι για εμάς η Αποκάλυψη: το τέλος του κόσμου. Για τον λόγο αυτό, θα συμμετέχει και το βαρύ πυροβολικό των «Εκδικητών», ο Χαλκ (Μαρκ Ράφαλο), δίπλα στο πλευρό του Thor (Κρις Χέμσγουορθ). Η μεγαλύτερη είδηση, όμως, προς το παρόν -όσον αφορά την ταινία- είναι η ένταξη της Κέιτ Μπλάνσετ στο καστ, η οποία από όσα φημολογούνται θα ενσαρκώσει μία ηρωίδα από το στρατόπεδο των κακών, τη Hela, τη θεά του θανάτου.

Black Panther (16 Φεβρουαρίου 2018, ΗΠΑ)



Ένα από τα στοιχεία των τρέιλερ του «Captain America: Εμφύλιος πόλεμος» για το οποίο έπαθαν φρενίτιδα οι φαν της Marvel είναι η παρθενική εμφάνιση του Black Panther. Πρόκειται για τον πρώτο μαύρο ήρωα που ξεχώρισε στα αμερικανικά κόμικς και τον τέταρτο που εμφανίζεται στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel μετά τον Nick Fury, τον War Machine και τον Falcon (ή πέμπτο αν υπολογίσουμε και τον χαρακτήρα του Τσιούετελ Ετζίοφορ στο “Doctor Strange”). Η σόλο ταινία του που θα κάνει πρεμιέρα σε δύο χρόνια θα δείξει την ιστορία του μετά τη δολοφονία του πατέρα του, βασιλιά της Ουακάντα.

Avengers: Infinity War - Part One (4 Μαΐου 2018, ΗΠΑ)
Avengers: Infinity War - Part Two (3 Μαΐου 2019, ΗΠΑ)



Η ναυαρχίδα των τίτλων της Marvel επιστρέφει και αυτή τη φορά διπλή, με τα δύο επεισόδια να έχουν ένα χρόνο απόσταση μεταξύ τους. Πρόκειται για έναν πραγματικό Λεβιάθαν, αν αναλογιστούμε ότι (σύμφωνα με τους σκηνοθέτες Τζο και Άντονι Ρούσο) θα περάσουν από τις δύο ταινίες 67 ήρωες της Marvel! Το διπλό επεισόδιο επικεντρώνεται στον αγώνα των Εκδικητών απέναντι στον υπέρτατο εχθρό τους, τον Thanos, ο οποίος έχει ήδη κάνει ένα σύντομο πέρασμα κατά τη διάρκεια των τίτλων τέλους των δύο πρώτων ταινιών.

Ant-Man and the Wasp (6 Ιουλίου 2018, ΗΠΑ)



Σφήνα ανάμεσα στις δύο ταινίες των εκδικητών θα μπει ο Ant-Man, έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του τη Wasp, η οποία πρόβαρε τη στολή της στην πρώτη ταινία. Τους αντίστοιχους ρόλους θα ανακτήσουν ο Πολ Ραντ και η Εβάντζελιν Λίλι, ενώ θα επιστρέψει και ο Μάικλ Ντάγκλας. Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Πέιτον Ριντ, ο οποίος πρόσφατα και με αφορμή την επιτυχία του ακατάλληλου για ανηλίκους “Deadpool” ανακοίνωσε αστειευόμενος ότι και η δική του ταινία θα είναι ακατάλληλη.

Captain Marvel (18 Μαρτίου 2019, ΗΠΑ)



Ο χαρακτήρας Captain Marvel έχει κυκλοφορήσει με διαφορετικά πρόσωπα και φύλα στην σχεδόν 50ετή ιστορία του. Στη μεγάλη οθόνη θα είναι γένους θηλυκού, παίρνοντας τη μορφή της Κάρολ Ντάνβερς και θα είναι η πρώτη ταινία της Marvel με γυναίκα ως κεντρικό ήρωα. Προς το παρόν δεν έχει επιλεχθεί η ηθοποιός που θα την υποδυθεί, αν και η Ολίβια Γουάιλντ, η οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ρόλο, θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή.

Inhumans (12 Ιουλίου 2019, ΗΠΑ)



Η τρίτη ταινία της Marvel για το 2019. Οι Inhumans έχουν ήδη συστηθεί στο κοινό μέσω της συμμετοχής ορισμένων από αυτούς στη σειρά “Agents of S.H.I.E.L.D.”. Είναι άτομα που απέκτησαν υπερδυνάμεις έπειτα από μία σειρά πειραμάτων και τώρα ζουν σε μία απομονωμένη κοινωνία, αποκομμένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία ως προς το καστ.

Όσο για το 2020, η Marvel έχει κλειδώσει τρεις ημερομηνίες: την 1η Μαΐου, τις 10 Ιουλίου και τις 6 Νοεμβρίου. Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει δώσει πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν. Δεδομένης της δημοφιλιας του Spider-Man, δεν αποκλείεται κάποια από αυτές να είναι ένα sequel του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης