Δοκιμάζουμε το νέο Opel Corsa 1.4

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Corsa 1.4

Πριν από έναν περίπου χρόνο οι άνθρωποι της Opel παρουσίασαν το ανανεωμένο Corsa, το οποίο είχε μόνο μηχανικές βελτιώσεις. Τώρα που έγινε και η απαραίτητη αισθητική αναβάθμιση, το επιτυχημένο μοντέλο βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του!

Δοκιμάζουμε το νέο Opel Corsa 1.4
Αναβάθμιση σε δύο δόσεις δεν θυμόμαστε να έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο παραδεχόμαστε τους Γερμανούς που το έκαναν αυτό ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω και όχι αντίστροφα. Το 2010 βελτίωσαν το σασί, το τιμόνι και τους κινητήρες του Corsa και την ανασχεδίαση την άφησαν για αργότερα.
Μπορεί οδηγικά η εμπειρία μας με το «νέο» Corsa να μη διαφέρει απ’ αυτήν που είχαμε πριν την ανασχεδίαση, όμως οφείλουμε να πούμε ότι η συνολική αίσθηση είναι βελτιωμένη όταν γνωρίζεις ότι οδηγείς ένα μοντέρνο και σύγχρονο αισθητικά αυτοκίνητο. Και το ανανεωμένο Corsa είναι πολύ όμορφο. Από κοντά μάλιστα μας άρεσε πολύ περισσότερο (οι φωτογραφίες το αδικούν).

Οι σχεδιαστές της Opel κατάφεραν να διατηρήσουν τις αισθητικές ιδιαιτερότητες που κάνουν το Corsa να ξεχωρίζει χωρίς να αλλοιώσουν τη γνώριμη εικόνα του. Ταυτόχρονα πέτυχαν να εντάξουν το μικρό τους μοντέλο στην αναβαθμισμένη σχεδιαστική γλώσσα που εισήγαγε το νέο Astra.
Στο ανασχεδιασμένο Corsa, λοιπόν, έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά σώματα μεγαλύτερων διαστάσεων με φώτα LED ημέρας στον βασικό εξοπλισμό και σύστημα AFL στον προαιρετικό.
Επίσης, εμπρός υπάρχει νέα γρίλια και νέος προφυλακτήρας, ο οποίος έχει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στη μέση και διαφορετικά πλαίσια για τους προβολείς ομίχλης στο πλάι. Το συνολικό αποτέλεσμα κρίνεται ως περισσότερο σπορ και επιθετικό, κάτι που αρέσει ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό. Προς την ίδια κατεύθυνση είναι και τα νέα έντονα χρώματα με τα οποία διατίθεται το Corsa.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές (είχαν γίνει κάποιες μικρές βελτιώσεις πριν από έναν χρόνο). Υπάρχουν όμως νέες επενδύσεις και νέα υφάσματα, καθώς και περισσότερες επιλογές χρωματικών συνδυασμών. Ιδιαίτερα σημαντικό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Corsa είναι το νέο σύστημα Touch & Connect, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη αφής πέντε ιντσών και διαθέτει σύστημα πλοήγησης με χάρτες 28 ευρωπαϊκών χωρών, Bluetooth, θύρα USB κ.ά. Κατά τα λοιπά, το Corsa είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, έχει ποιοτική κύλιση, καλό σε αίσθηση τιμόνι και η ανάρτησή του προσφέρει ικανοποιητική άνεση. Οι επιδόσεις του δεν είναι εντυπωσιακές, (περιμένεις περισσότερα από έναν κινητήρα 100 ίππων), όμως για χρήση στην πόλη οι επιταχύνσεις που προσφέρει είναι ικανοποιητικές.
Στα πλεονεκτήματα του Corsa 1.4 περιλαμβάνεται η πολύ χαμηλή κατανάλωση (μόλις 6,0 lt/100 km σε μικτές συνθήκες)!
Κλείσιμο
Αν είχατε λοιπόν σκοπό να αποκτήσετε το επιτυχημένο μικρό της Opel, τώρα είναι η καλύτερη εποχή να το κάνετε, καθώς εκτός των άλλων προσφέρεται και σε εξαιρετική τιμή: 12.930 ευρώ!

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας:
1.398 cc
Ισχύς: 100 PS /6.000 rpm
Ροπή: 13,2 kgm /4.000 rpm
Κιβώτιο: Μηχανικό 5 σχ.
Τελική ταχύτητα: 180 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 11,9 sec
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 6,0 lt
Εκπομπές CO2: 129 g/km
Βάρος: 1.160 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.999x1.737x1.488 mm
Χώρος αποσκευών: 285 lt
Τέλη Κυκλοφορίας: 129 €
Τιμή με απόσυρση: 12.119 €
Τιμή: 12.930 €






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης