Mercedes SLS AMG Roadster: Ονείρωξη! (video)

Mercedes SLS AMG Roadster: Ονείρωξη! (video)

Αναμφίβολα κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο δε θα μας στερήσει τα όνειρα! Η Mercedes SLS Roadster προσφέρεται για νέες… ονειρώξεις!

Mercedes SLS AMG Roadster: Ονείρωξη! (video)
«Υπάρχουν διάφορα μηχανήματα που διεγείρουν σεξουαλικά, ειδικά τις γυναίκες. Το καλύτερο είναι μια Mercedes-Benz 500SL…» είχε πει η Λιν Λαβνέρ! Βέβαια από τότε οι εποχές άλλαξαν. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα. Όχι όμως η ουσία της συγκεκριμένης πρότασης, οπότε αντί τις 500SL βάλτε την ολοκαίνουργια, ανοικτή, SLS και το αποτέλεσμα -η διέγερση δηλαδή- είναι δεδομένη!
Όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και στους άντρες! Βέβαια τις γυναίκες μάλλον τις διεγείρει περισσότερο η δυνατότητα ενός άντρα να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο αξίας 350.000 ευρώ, απ΄ότι η δύναμη των 571 ίππων που παράγονται από τον «καυτό» V8 των 6,3 lt κινητήρα. Δηλαδή, τα φορολογικά σε πλήρη έξαρση, εφόσον κάποιος τολμηρός «λεφτάς» αποφασίσει να αποκτήσει αυτό το αυτοκίνητο στην Ελλάδα των τεκμηρίων. Μιλάμε για κανονικό οικονομικό… κασκαντέρ! 

Πέρα από την αυτοκινητική… μπανανία, όπως έχουν καταντήσει την Ελλάδα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας, το οποίο θα απολαμβάνουν από το Φθινόπωρο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Δεν είναι βλέπετε εύκολο να … δαμάσεις 571 ίππους στο οδόστρωμα και το αυτοκίνητο να στέκετε στο δρόμο. Χρειάστηκε να μαζευτούν πολλοί επιστημονικοί εγκέφαλοι για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα, ενώ πάμπολλα ηλεκτρονικά βοηθήματα εργάζονται πυρετωδώς, όποτε καπνίσει του οδηγού να πατήσει λίγο παραπάνω το δεξί πεντάλ. Σημειώστε δε, πως αριστερό πεντάλ δεν υπάρχει, αφού το κιβώριο είναι το ημιαυτόματο των επτά σχέσεων. Από μόνο του αυτό το κιβώτιο είναι ένα τεχνολογικό θαύμα, αφού πρέπει να διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο αυτή την εξωπραγματική δύναμη που παράγει το V8 εργοστάσιο ίππων.
Ετσι λοιπόν, ρωτάει τον οδηγό, πως ακριβώς θέλει να περνάει στους πίσω τροχούς αυτή τη δύναμη, διαθέτοντας του τέσσερις ρυθμίσεις: την Comfort, την Sport την… αγωνιάρα Sport+  και την Manual όπου αλλάζει ταχύτητες με paddles, α-λα Formula 1! Και αν σε έχει εκνευρίσει ο πιτσιρικάς με το Polo GTi που σε ζαλίζει με διάφορες… ζουζουνιές από φανάρι σε φανάρι, το κιβώτιο σου δίνει την επιλογή «Race Start» για γρήγορες εκκινήσεις, και του δίνεις τα πιστόνια στο χέρι. Βέβαια το γιατί σε εκνεύρισε, εσένα, τον κάτοχο μίας Mercedes SLS AMG Roadster, ένας πιτσιρικάς με ένα Polo GTi, μάλλον είναι ένα θέμα που πρέπει να αναλυθεί σε πολυθρόνα ψυχολόγου.
Κλείσιμο

Από εκεί και πέρα, η καυτή Mercedes διαθέτει μαλακή-υφασμάτινη οροφή η οποία αναδιπλώνεται σε περίπου 11 sec με ταχύτητα έως 50 km/h. Εντάξει, δεν είναι από απλό πανί, αλλά από ένα απόλυτα μονωμένο και επεξεργασμένο υλικό. Πάντως αν ρωτήσετε τους Γερμανούς γιατί τοποθέτησαν ύφασμα σε ένα αυτοκίνητο 350.000€ θα σας απαντήσουν το γνωστό «για τον περιορισμό του βάρους …».
Για λειτουργικούς λόγους οι πόρτες ανοίγουν κανονικά, σε αντίθεση με την κουπέ SLS που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου, ενώ το ενισχυμένο roadster αμάξωμα ζυγίζει μόνο 2 kg περισσότερα.
Το γερμανικό αυτοκίνητο απογειώνεται με τα πρώτα 100 Km/h επιτάχυνσης να καλύπτονται σε μόλις 4,0 sec και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 309 km/h. Η SLS Roadster θα κάνει πρεμιέρα εντός έδρας, στο… κόκκινο χαλί της έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.


Κινητήρας: 6.208 cc   
Ισχύς: 571 PS /6.800 rpm
Ροπή: 66.2 kgm /47500 rpm

Μετάδοση: Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο: Ημιαυτόματο 7 σχ.

Τελική ταχύτητα: 309 km/h
Επιτάχυνση 0-100km: 4,0 sec

Βάρος: 1622 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.638/1.939/1.262mm
Χώρος αποσκευών: 176 lt

Τιμή: 350.000€ και βάλε








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης