Η... καυτή Mercedes SLK! (video)

Η... καυτή Mercedes SLK! (video)

Πιστή στην παράδοση η Mercedes λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της νέας SLK προχώρησε σε συνεργασία με την AMG στη δημιουργία μιας γρήγορης έκδοσης με κωδικό SLK 55 AMG. Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει από τις απλές SLK από...

Η... καυτή Mercedes SLK! (video)
Πιστή στην παράδοση η Mercedes λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της νέας SLK προχώρησε σε συνεργασία με την AMG στη δημιουργία μιας γρήγορης έκδοσης με κωδικό SLK 55 AMG.
Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεχωρίζει από τις απλές SLK από το εμπρός μέρος, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα ημερήσια LED. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει ο διαχύτης το σπόιλερ αλλά και η διπλή εξάτμιση με τις διπλές απολήξεις σε κάθε καζανάκι.

Στο εσωτερικό υπάρχουν οι απαραίτητες πινελιές AMG που ξεχωρίζουν τα μοντέλα του βελτιωτικού οίκου αλλά η πραγματικά σημαντική είδηση προέρχεται από το χώρο του κινητήρα.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό V8 σύνολο χωρητικότητας 5.5lt απόδοσης 422PS με ροπή 55kgm. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με το κιβώτιο AMG SpeedShift Plus 7G-TRONIC που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100km/h σε 4.5sec. Η τελική του ταχύτητα όπως ίσως μαντεύετε περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250km/h.
Κλείσιμο
Παραταύτα η κατανάλωση μπορεί να πέσει και κάτω από τα 10lt/100km η Mercedes ανακοινώνει σε μικτό κύκλο 8.5lt χάρη και στη λειτουργία του συστήματος Start Stop.

Η SLK 55AMG σταματά με αεριζόμενους δίσκους 14.2 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω ενώ η ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση συνεπικουρείται από ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Torque Vectoring και το AMG Direct Steer.
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σχετικά με την τιμή έστω και στις πολιτισμένες χώρες, απλά η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι οι πωλήσεις θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2012 από τις ΗΠΑ.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης