«Πράσινα» εργοστάσια σχεδιάζει η Renault

«Πράσινα» εργοστάσια σχεδιάζει η Renault

Πως μπορεί ένα εργοστάσιο να είναι «πράσινο»; Όταν ένα μέρος της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Και πως μπορεί να γίνει αυτό; Μία πολύ καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις οροφές των εργοστασίων...

«Πράσινα» εργοστάσια σχεδιάζει η Renault
Πως μπορεί ένα εργοστάσιο να είναι «πράσινο»; Όταν ένα μέρος της ενέργειας που καταναλώνει προέρχεται από ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Και πως μπορεί να γίνει αυτό; Μία πολύ καλή ιδέα είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις οροφές των εργοστασίων, κάτι που έχουν κάνει πολλές εταιρίες (όπως η Honda).

H Renault όμως έχει πάρει πολύ ζεστά την υπόθεση αφού σε συνεργασία με την Gestamp Solar σκοπεύει να κατασκευάσει το μεγαλύτερο project παραγωγής «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία. Η έκταση που θα καταλάβει η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ (συνολικής ισχύος 60 megawatt) θα αντιστοιχεί περίπου σε 63 γήπεδα ποδοσφαίρου ενώ έχει υπολογιστεί πως το χρόνο θα εκλύονται στο περιβάλλον περίπου 30.000 τόνοι λιγότεροι CO2.
Η εγκατάσταση στα εργοστάσια της Renault θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί αρχές του 2012.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης