Δυο μοντέλα Mazda στους φιναλίστ

Δυο μοντέλα Mazda στους φιναλίστ

Με το CX-30 και το Mazda 3, η Ιαπωνική εταιρεία γίνεται η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που έχει δύο υποψηφιότητες για τον τίτλο του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020.

Δυο μοντέλα Mazda στους φιναλίστ
Τον Αύγουστο –αντί για τον Απρίλιο- θα ανακοινωθεί το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2020. Στη φετινή διοργάνωση, η Mazda θα γίνει η πρώτη εταιρεία στην ιστορία του θεσμού, που φτάνει στα «τελικά» με δύο μοντέλα. Τα CX-30 και Mazda 3 είναι ανάμεσα στα μοντέλα- φιναλίστ για τον τίτλο, με το δεύτερο να είναι επίσης μεταξύ των τριών επικρατέστερων για την παγκόσμια διάκριση που αφορά την εξωτερική εμφάνιση.

Χώρια που αν πετύχει αμφότερους τους στόχους, θα είναι το δεύτερο Mazda που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά το 2016 που το MX-5 είχε κατακτήσει και τους δύο προαναφερθέντες τίτλους. Αμφότερα τα μοντέλα του φετινού διαγωνισμού, εφοδιάζονται με τον πρωτοποριακό κινητήρα Skyactiv-X. Στην ιστορία του θεσμού του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς που έχει ξεκινήσει από το 2005, η Mazda έχει σημειώσει και άλλη μια επιτυχία, με την κατάκτηση του τίτλου το 2008 με το Mazda 2.

Τα αποτελέσματα της φετινής ψηφοφορίας για τον κυρίως τίτλο αλλά και τους 4 δευτερεύοντες που ανακοινώνονται παράλληλα, ήταν αρχικά προγραμματισμένα για δημοσίευση τον Απρίλιο. Πλέον, μετά και την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης για τον Αύγουστο, τα 86 μέλη (από 25 χώρες) της κριτικής επιτροπής του θεσμού, θα ανακοινώσουν εκεί τους νικητές του φετινού διαγωνισμού.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης