Leasing αυτοκινήτου: Αλήθειες και… μύθοι

automobile-automotive-autumn-228094

Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες και τις εταιρίες, αλλά και τους ιδιώτες - Διαβάστε γιατί 

Στο άκουσμα του όρου «leasing αυτοκινήτου» ο συνειρμός που ακολουθεί είναι ότι πρόκειται για μια υπηρεσία που εξυπηρετεί τους επαγγελματίες και τις εταιρείες. Αυτό που γίνεται αντιληπτό όλο και περισσότερο, είναι ότι η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου αφορά και τους ιδιώτες. Πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή που ελκύει παγκοσμίως τους οδηγούς, ειδικά τα τελευταία χρόνια των οικονομικών δυσκολιών, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης αυτοκινήτου σε οικονομικές και προσιτές τιμές, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Πιο συγκεκριμένα, το leasing αφορά στημίσθωση αυτοκινήτου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από 2 έως και 5 χρόνια με τα χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό που ο κάθε οδηγός επιθυμεί. Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα απόκτησής του με την καταβολή ενός προσυμφωνημένου ποσού στο τέλος της σύμβασης ή να γίνει νέα μίσθωση νέου καινούργιου οχήματος.

Στο leasing καταβάλλεται ένα μηνιαίο μίσθωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και όλο το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου (εκτός του κόστους του καυσίμου), δηλαδή οι δαπάνες χρήσης, service, τέλη κυκλοφορίας, μικτή ασφάλεια, ελαστικά, ζημιές και πολλά άλλα. Αντίθετα, στην αγορά αυτοκινήτου, στο ποσό που καταβάλλεται είτε ολόκληρο είτε με δόσεις, δεν περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα που διαμορφώνουν το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου και τα οποία επιβαρύνουν επιπλέον τον αγοραστή/ιδιοκτήτη κατά τα έτη κατοχής του.

Επιπλέον, ενώ με την ιδιοκτησία η αξία του αυτοκινήτου σταδιακά φθίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα, το leasing δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε 2 με 5 χρόνια, με διαθέσιμα τα νεότερα μοντέλα της αγοράς.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι από τους κυριότερους που υιοθετούν όλες τις εξελίξεις/λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία. Στην ανερχόμενη, παγκόσμια, τάση λοιπόν των συνδρομητικών– all inclusive υπηρεσιών, το leasing είναι ιδανικό για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την οδήγηση ενός καινούριου αυτοκινήτου, ακριβώς όπως το επιθυμούν από άποψη αισθητικής, επιδόσεων, είδους καυσίμου και updated in-car τεχνολογίες, καταβάλλοντας απλά ένα μηνιαίο μίσθωμα.

Δείτε εδώ όλες τις προσφορές της Avis Leasing οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου.

Και για εσάς που επιθυμείτε να δημιουργήσετε τη δική σας προσφορά με βάση το μίσθωμα που θέλετε να καταβάλλετε και τις ανάγκες σας, μπορείτε να διαμορφώσετε το δικό σας αυτοκίνητο εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΣΠΥΡΟΣ

Επαγγελματικα και αναλογα το υψος κερδων,αποσβεσεων,φπα,τζιρου ειναι εξαιρετικη λυση και οι νοουντες ενοησαν...... Θα ειναι εξαιρετικη λυση ετι περαιτερω αν αποκλιμακωθουν τα επιτοκια ......με συριζοπανα δεν το βλεπω,οποτε τωρα ειναι για καποιους κερδοφορους 'η αλχιμηζοντες επαγγελματιες και καποιους με μη επαρκη κεφαλαια ζυγισμενου ομως ρισκου

Τακης

Παραξενευτηκα για το αρθρο αλλα μετα ειδα ότι είναι διαφημιση για την Avis και ηρεμησα. Το leasing ισως συμφερει για τους επαγγελματιες ( αμφιβαλλω και σε αυτό) ώστε να το περασουν ως λειτουργικα εξοδα ας πουμε τις εταιρειας. Τους ιδιωτες δεν τους συμφερει αφου σε 48 μηνες με την προκαταβολή που ζητανε και την μηνιαια δοση εχεις πληρωσει ηδη το 80% του αυτοκινητου και μετα μενει χωρις αυτοκινητο. Ενώ αυτά που λενε ότι καλυπτουν είναι κοροιδια όπως 1) πληρωμένα τελη κυκλοφοριας ενώ υπαρχουν και μηδενικα 2) αλλαγη ελαστικων αφου θα αντεξουν 3-4 χρονια 3) συντηρηση , εφόσον πλεον γινεται και δωρεαν σε αντιπροσωπειες . Οποτε σου μενει μονο η ασφαλεια που πρεπει να πληρωσεις η οποια παρεχει την οδικη βοηθεια , προσωρινο αυτοκινητο κτλ . Οποτε καλυτερα να αγορασεις το αυτοκινητο , το ξεχρεωνεις σε 5 χρονια και μετα αν θελεις το πουλας και παιρνεις άλλο.

απορία άσχετου

οι τιμές από το συγκεκριμένο λιζιγκ είναι για καινούργιο αυτοκίνητο? υπάρχουν ελαφρώς μεταχειρισμένα με λιγότερο ενοίκιο? Ο φπα πληρώνεται υποχρεωτικά? Μετά την 4ετία πόσο πρέπει να πληρώσεις για να το κάνεις δικό σου?

Κωστας

Ασύμφορο για ιδιώτη, υπολογιστε ότι μετα το τέλος του leasing και αφού έχετε πληρώσει πανω από 50% του κόστους του αυτοκινήτου δεν έχετε αυτοκίνητο!!!!! Συμβουλές. 1. επιλογή μοντέλου με μηδενικά Τελη!! 2. επιλογή μάρκας με προσφορά στο service. 3. με λογική χρήση λάστιχα αλλάζουμε σε 3-5 χρονια. 4. με μικτη ασφάλεια πάντα υπάρχει ποσο απαλλαγής που πρέπει να καταβάλεις!!!!! 5. εάν δεν εχεις απεριόριστα χλμ., η εταιρία σε χρεώνει για κάθε χλμ. επιπλέον όταν παραδώσεις το αυτοκίνητο. 6. χρεώνεστε για τα μικροατυχήματα που εχει το αυτοκίνητο όταν το παραδώσετε! 7. οι τιμές που αναφέρουν είναι εκτός ΦΠΑ!!!

77

Αρκεί μια στούκα για να κατανοήσεις την αξία του leasing.

Νιαν

Είναι απλό με το leasing. Λάδια αλλάζεις στα κρυφά....Για μα μην λαμπαδιασεις και αν ξεπεράσεις τα km, τα γυρίζεις. Έτσι στον προγραμματισμενο έλεγχο απο την Εταιρεία είσαι κυριλέ. Δυστυχώς όμως θα το κάνουν να επικρατήσει. Έτσι όπως πάμε να χάσουμε την ιδιοκτησία στα ακίνητα....μπορεί να την χάσουμε και στα αυτοκίνητα. Ενοίκιο λοιπόν και στην αυτοκίνηση....ευκολακι....αν με το πέρας της 4ετιας ασφάλιστρα, τεκμήρια και τέλη πάνε στο Θεό.....Όλοι leasing θα πάνε... Αναγκαστικά

Χαχαχα

Γελάσαμε πάλι... Leasing για ιδιώτες στην ΕΛλάδα! Ωραία όλα τα παραπάνω, αλλά με το ύψος του μισθώματος για 4 ή 5 χρόνια καλείσαι να πληρώσεις το ~85% της αξίας του αυτοκινήτου. Και στο τέλος του μισθώματος απλά δεν έχεις αυτόκίνητο (κεφάλαιο)! Αντίθετα κανένα αυτόκίνητο με εύλογη χρήση 5ετίας δεν χάνει το 85% της αξίας του. Η ιδέα του leasing είναι πολύ καλή αλλά θα πρέπει να μειωθεί κατά πολύ το κόστος του. Συγκρίνετε leasing offers του εξωτερικού με αντίστοιχα μοντέλα και θα δείτε ότι είναι τουλάχιστον 35-40% φθηνότερο (ενώ η αξία αγοράς του αυτοκινήτου μπορεί και να είναι ακριβότερη της Ελλάδας). Πιθανόν η αιτία να είναι η χαμηλή ζήτηση, αλλά για να αυξηθεί (η ζήτηση) θέλει μεγάλη προσπάθεια από τις αντίστοιχες εταιρίες.

darede

Στην ελλάδα δεν συμφέρει ιδιώτη το leasing αφού μετα την χρήση 48 μηνών με τα μισθώματα που ζητάνε έχεις ήδη αποπληρώσει πάνω απο 85% της αξίας του αυτοκινήτου και στο τέλος δεν έχεις τίποτα. Στο εξωτερικό το ποσοστό κυμαίνεται μεταξύ 35-40% ακάμα και για αυτοκίνητα άνω των 100 χιλ ευρώ. Το leasing στην ελλάδα θα συρικνωθεί γιατί η ζήτηση απο τα στελέχη θα αφορά αποκλειστικά μικρά αυτοκίνητα συνήθως με μικρό περιθώριο κέρδους εκτός εάν σοβαρετούν και προσφέρουν χαμηλά μισθώματα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gtv

Σύμφωνα με ανακοινώσεις στελεχών της Alfa Romeo, η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τον διάδοχο της GTV, που αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2021.

test

Τι κοινό έχουν ένας Ευρωπαίος από τζάκι, ένας Ιάπωνας με όνομα πιο διαδεδομένο ακόμη και από το Τόκιο και ένας φέρελπις Κορεάτης; Και τα τρία απαντούν στις οικογενειακές ανάγκες, έτσι όπως τις διαχειρίζονται σήμερα τα -υπό κρίση- πεντάθυρα hatch. Υπάρχει εντέλει ζωή και μετά τα crossover..

trafficjam

Οι εταιρείες οδικής βοήθειας αποτελούν τον «σύμμαχο» των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ωστόσο στα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων που υπογράφουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολυέξοδες περιπέτειες.

P90362230_highRes_bmw-m-gmbh-official-chariatis-1000a

Η BMW παρουσιάζει την ειδική έκδοση της M8 Competition, η οποία θα έχει το ρόλο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.