Η Αυστριακή ομάδα εκτιμά πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μη ανταγωνιστικό για τις ομάδες με κινητήρα Renault έναντι των ομάδων με κινητήρα Mercedes.
Τάκης Πουρναράκης
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του το Καναδικό GP για λογαριασμό της Red Bull όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά φέτος.
Η Red Bull στους τελευταίους αγώνες είναι η μοναδική ομάδα που ξεχωρίζει
και δείχνει ικανή να κινηθεί κοντά στη Mercedes, όμως στις μεγάλες ευθείες του Καναδά ο αγωνιστικός διευθυντής των Ταύρων, Κρίστιαν Χόρνερ εκτιμά πως η εικόνα θα είναι διαφορετική.
Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο Βρετανός μάνατζερ τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως το Μόντρεαλ θα είναι μια πρόκληση για μας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η διαφορά που μας χωρίζει από τη Mercedes. Η Renault δουλεύει σκληρά και στο Μονακό ήμασταν κοντά τους. Ήταν η πρώτη φορά που κοντράραμε τις Mercedes σε ρυθμό αγώνα φέτος, ειδικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Ντάνιελ κινούνταν ταχύτερα απ’ όλους, αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Όμως πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, στο Μονακό παίζει κυρίαρχο ρόλο το κράτημα ενώ στο Μόντρεαλ η απόδοση στην ευθεία θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πόσο υστερούμε σε σχέση με τις ομάδες που χρησιμοποιούν μονάδα ισχύος Mercedes».
Η Renault έχει προγραμματίσει αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη της μονάδος ισχύος στον Καναδά και όπως καταθέτει ο επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας, Ρεμί Ταφίν αναμένεται να βελτιωθεί πέρα από την αξιοπιστία και η απόδοση: «Θα βελτιωθεί η απόδοση γιατί δε θα υπάρχει περιορισμός στις αποστάσεις που θα μπορούν να διανύσουν. Δεν θα έχουμε διαθέσιμη περισσότερη δύναμη αλλά θα εξαλειφθεί η πιθανότητα εγκαταλείψεων λόγω αστοχιών».
Πανοραμική άποψη της πίστας Ζυλ Βιλνέβ, διακρίνεται εκατέρωθεν το κωπηλατοδρόμιο και η κοίτη του Αγ. Λαυρεντίου.
Ο Φέτελ εγκατέλειψε στο Μονακό με πρόβλημα στον υπερτροφοδότη. Το GP του Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 8/6 (live, Alpha 20:00).
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»