Το Audi R8 ρίχνει τίτλους τέλους

Το Audi R8 ρίχνει τίτλους τέλους

Η Audi κλείνει τον κύκλο του εικονικού R8, κατασκευάζοντας το τελευταίο μοντέλο στη Γερμανία.

240327110232_Audi-R8-End-935524

Η Audi ολοκλήρωσε έναν σημαντικό κύκλο στην ιστορία της, ρίχνοντας μετά από 17 ολόκληρα χρόνια και δύο γενεές τίτλους τέλους στο supercar μοντέλο της, το αγαπημένο μας R8.

Έτσι, το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Bollinger Hofe στη Γερμανία και βαμμένο σε χρώμα Vega Yellow είναι γεγονός.


Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για το R8 αυξήθηκε σημαντικά (+49% για το 2023) από την στιγμή που η Audi ανακοίνωσε τον τερματισμό της παραγωγής του, παρέμεινε το αυτοκίνητο με τις λιγότερες πωλήσεις στην γκάμα της εταιρείας.

Μάλιστα η Audi καθυστέρησε αρκετά να σταματήσει την παραγωγή του καθώς αποφάσισε να δεχτεί τις τελευταίες παραγγελίες των συλλεκτών που ήθελαν να βάλουν ένα R8 στο γκαράζ τους.

Κλείσιμο
Το τελευταίο R8 παρόλα αυτά δε θα καταλήξει στα χέρια κάποιου ιδιοκτήτη, αλλά θα τοποθετηθεί στο μουσείο της Audi στο Ίνγκοσταντ. Είναι εξοπλισμένο με τον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 602 ίππους και είναι σε θέση να πετύχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,1 δευτερόλεπτα. Όσο για την τελική του ταχύτητα, αυτή αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Ποιο θα είναι το μέλλον του R8; Μάλλον, δε θα υπάρξει κανένα μέλλον για το supercar της Audi, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής δεν σκοπεύει να κατασκευάσει κάποιον αντικαταστάτη στο άμεσο μέλλον.

Το μοναδικό πράγμα που ίσως δούμε από την Audi είναι κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό supercar που θα ακολουθεί την κληρονομιά του R8.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης