Δοκιμές εξέλιξης για την ηλεκτρική Mercedes-AMG

Δοκιμές εξέλιξης για την ηλεκτρική Mercedes-AMG

Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται πυρετωδώς για να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

240319111030_mercedes-amg-test-3

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε τις προθέσεις της Mercedes-AMG για την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, που θα αποτελεί το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας.

Η εταιρεία από το Affalterbach ήδη δοκιμάζει το συγκεκριμένο σεντάν μοντέλο σε απαιτητικές καιρικές συνθήκες και το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2025.


Κλείσιμο
Από τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες είναι φανερό ότι ο φερόμενος ως ο βασικός ανταγωνιστής της Porsche Taycan θα διαθέτει ένα κομψό και ιδιαίτερα αεροδυναμικό σχεδιασμό, με την απόδοσή του να φτάνει τους 1.000 ίππους.

Αυτό το ηλεκτρικό uber saloon θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα AMG.EA και θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή για το τμήμα επιδόσεων της Mercedes-Benz.

Είναι πιθανό να αντικαταστήσει την GT 4-Door Coupé με τον V8 κινητήρα, διαθέτοντας τεχνολογία αιχμής στο σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα το καταστήσει το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου στη γκάμα της Mercedes-Benz.

Το τετραθέσιο μοντέλο, το οποίο αρχικά παρουσιάστηκε ως Vision 2025 concept, υπόσχεται μια προσανατολισμένη στις επιδόσεις εκδοχή της ηλεκτρικής εποχής της γερμανικής εταιρείας, διαφορετική από τις mainstream προτάσεις της Mercedes-Benz.

Διαθέτοντας χαμηλό αμάξωμα και επιθετικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, όπως έξι κυκλικά πίσω φώτα και έναν αγωνιστικής σχεδίασης διαχύτη, σηματοδοτεί τη δέσμευση της AMG για κορυφαίες ηλεκτρικές επιδόσεις.

Καθώς τα πρωτότυπα περνούν τις τελικές φάσεις δοκιμών, είναι προφανές ότι το μοντέλο παραγωγής θα παραμείνει όσο γίνεται πιο πιστό στην τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα του πρωτοτύπου Vision 2025.

Οι πρώτες εικόνες μας δείχνουν ένα μεγάλο και ευρύχωρο μοντέλο που μοιάζει αρκετά με τα Lucid Air και Porsche Taycan, προσφέροντας άφθονο χώρο για τα πόδια και τις αποσκευές.

Οι αξιοσημείωτες αεροδυναμικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν μια αναδιπλούμενη πίσω αεροτομή, χωνευτές χειρολαβές θυρών και ένα διαιρούμενο πίσω παράθυρο, όλα με στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης