Αυξάνονται οι χρήστες του Android Auto

Αυξάνονται οι χρήστες του Android Auto

Στην πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας η Google αποκάλυψε πως ο παγκόσμιος αριθμός χρηστών του Android Auto έχει αυξηθεί εντυπωσιακά μέσα σε λίγα χρόνια

Android_Auto__2_
Με τη τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα να αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αναπόσπαστο χαρακτηριστικό των αυτοκινήτων, αρκετοί είχαν αρχίσει να απορούν πόσα αυτοκίνητα υπάρχουν με τέτοιες δυνατότητες. Η Google έρχεται τώρα και λύνει σε όλους την απορία. Μιλώντας μέσω εκπροσώπων της στην Έκθεση Τεχνολογίας CES, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι περίπου 200 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε παγκόσμια κλίματα διαθέτουν Android Auto.
Το τεράστιο αυτό νούμερο έρχεται να αποδείξει περίτρανα ότι το Android Auto και η συνδεσιμότητα έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση στα αυτοκίνητα. Δεν πάνε δύο χρόνια από όταν αποκαλύφθηκε πως τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το σύστημα συνδεσιμότητας της Google ήταν 150 εκατομμύρια. Ουσιαστικά, είναι κάτι που θεωρούμε πλέον δεδομένο. Κάποιοι μάλιστα, δεν μπορούν καν να φανταστούν ότι το αυτοκίνητό τους δεν θα έχει δυνατότητα διασύνδεσης με το κινητό και τις εφαρμογές της Google στην περίπτωση που το λειτουργικό του είναι Android.
Συν τοις άλλοις, η Google εξελίσσει την ουσιαστική βελτίωση του Android Auto. Πρωτεύον στόχος της είναι να κάνει το Google Maps να λαμβάνει περισσότερες πληροφορίες από το αυτοκίνητο, προκειμένου για παράδειγμα να προκύπτει η πραγματική αυτονομία που μπορεί να εξασφαλίσει η μπαταρία και το επίπεδο φόρτισής της. Επίσης το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα μπορεί να προτείνει αυτόματα σημεία φόρτισης, όταν θα διαπιστώνεται πως η αυτονομία δεν είναι αρκετή για να φτάσει ο χρήστης στον προορισμό του. Θα μπορεί επίσης να υπολογίσει και το χρόνο φόρτισης.
Κλείσιμο
Η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή με σοβαρές ενστάσεις για το Android Auto αλλά και για το Apple CarPlay είναι η General Motors. Η αμερικανική εταιρεία θεωρεί πως έχουν περιορισμένες δυνατότητες και για να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο τους πελάτες της έχει σκοπό να εξελίξει δικό της λογισμικό.
H Google πάντως από την πλευρά της δηλώνει πως το Android Auto είναι συμβατό με σχεδόν κάθε γνωστή μάρκα στον κόσμο. Μαντεύουμε πως αυτό όχι απλά δε θα αλλάξει σύντομα, αλλά θα αναπτυχθεί περαιτέρω, προκειμένου να διευκολύνει ακόμα πιο πολύ οδηγό και επιβάτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης