Η Mahindra θέλει το δικό της Hummer

Η Mahindra θέλει το δικό της Hummer

Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV που έχει σαφείς επιρροές από το Hummer παρουσίασε η Mahindra δηλώνοντας μάλιστα την πρόθεσή της να το φέρει και στην παραγωγή

mahindra_thar-e
Με το πρωτότυπο Thar.e, η Mahindra καθιστά σαφές ότι θέλει να φέρει στην παραγωγή ένα τετραγωνισμένο, στιβαρό και σκληροτράχηλο SUV, ευθέως ανταγωνιστικό απέναντι σε ιστορικά ονόματα της κατηγορίας, όπως το Jeep Wrangler. Από τα πρώτα επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει ένα μοντέλο παραγωγής με πεντάθυρο και αργότερα τρίθυρο αμάξωμα, που θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, από τη VW.
Από τη σχεδίαση του εμπρόσθιου τμήματος, το Thar.e, «ξεκαθαρίζει» ότι είναι κατασκευασμένο για σκληρές συνθήκες. Χάρη σε ένα σετ ψηλών τροχών, ελαστικών εκτός δρόμου και του συστήματος ανάρτησης διαθέτει έως και 300 mm απόσταση από το έδαφος, αρκετή για να διατηρεί την μπαταρία, που είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, ασφαλή ακόμα και στις πιο σκληρές και πιο επισφαλείς συνθήκες εκτός δρόμου.
Οι μπροστινοί και πίσω πρόβολοι έχουν επίσης περιοριστεί στο ελάχιστο. Στο πίσω μέρος υπάρχουν τετράγωνα πίσω φώτα LED και ένας προφυλακτήρας πολύ παρόμοιος με αυτόν που βρίσκεται μπροστά. Η Mahindra ισχυρίζεται ότι θα έχει την καλύτερη γωνία προσέγγισης, αναχώρησης και ράμπας στην κατηγορία.
Κλείσιμο
Ενώ το concept που παρουσιάζεται είναι ένα πεντάθυρο, η Mahindra θα κατασκευάσει τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις του μοντέλου παραγωγής. Και οι δύο θα βασίζονται στην πλατφόρμα INGLO (INdia GLObal) που χρησιμοποιείται από άλλα προϊόντα Mahindra και έχουν μεταξόνιο που κυμαίνεται μεταξύ 2.775 mm και 2.975 mm.
Λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης του off-roader δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και σε αντίθεση με άλλα οχήματα Mahindra, με βάση το INGLO, που χρησιμοποιούν μπαταρίες και ηλεκτρικούς κινητήρες της BYD, το Thor.e θα μπορούσε να έχει κινητήρες της VW συνδυαστικής απόδοσης, άνω των 300 ίππων. Αν μη τι άλλο, περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τις επόμενες κινήσεις της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης