H πολυτελής φίρμα του Ομίλου Hyundai-Kia, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη χρονιά το Genesis GV60 θα διαθέτει συστήματα αναγνώρισης προσώπου και εκκίνησης μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.
UPD:
Είναι γνωστό, πλέον, ότι οι Νοτιοκορεάτες πρωτοπορούν και μας εκπλήσσουν ευχάριστα σε τεχνολογικό επίπεδο, ειδικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Σε αυτό το μοτίβο η Genesis ανακοίνωσε πως το GV60, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας, θα αναβαθμιστεί αναφορικά με τον εξοπλισμό του για την επόμενη χρονιά. Μεταξύ των νέων στοιχείων που θα περιλαμβάνονται σε αυτόν θα είναι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Χάρη στο τελευταίο, ο οδηγός θα μπορεί να ξεκλειδώνει το όχημα μόνο με την παρουσία του κοντά σε αυτό, χωρίς να χρειάζεται το φυσικό κλειδί.
Όπως ανακοινώθηκε από την Genesis, το αυτοκίνητο θα διαθέτει έναν LED δείκτη στη μεσαία κολώνα του αμαξώματός στο σημείο που ο οδηγός πρέπει να πλησιάσει προς την κάμερα η οποία θα «διαβάζει» τα χαρακτηριστικά προσώπου του ατόμου που πλησιάζει προς αυτό.
Η αρχική διαδικασία για τη χρήση του συγκεκριμένου συστήματος είναι απλή. Αυτό που χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να κατεβάσει την εφαρμογή και να χρησιμοποιήσει το φυσικό κλειδί μόνο την πρώτη φορά ώστε να καθορίσει το προφίλ του. Το σύστημα θα καταγράψει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τού ατόμου για να επιτρέπει να ξεκλειδώνει το όχημα και κατόπιν την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματός του για να εκκινεί το αυτοκίνητο. Η Genesis διαβεβαιώνει ότι όλα τα δεδομένα θα είναι κρυπτογραφημένα και θα αποθηκεύονται τοπικά και όχι σε κάποια βάση, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να υποκλαπούν, και η διαχείριση θα γίνεται μέσω του συστήματος «HMI» («Human-Machine Interface»). Εκτός από αυτή τη δυνατότητα, ο οδηγός θα μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το GV60 και με το smartphone του, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.
Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, εκτός από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της πολυτελούς νοτιοκορεατικής εταιρείας θα διαθέτει στάνταρ στον εξοπλισμό του θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ («Comfort Seat Pack, Ergo Motion»), θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα κλιματισμού που καθαρίζει καλύτερα τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και εσωτερικό φωτισμό με 64 διαφορετικές αποχρώσεις.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Vodafone κατακτά την 1η θέση καλύτερου εργοδότη στην Ελλάδα, ενώ για 8η χρονιά αναγνωρίζεται ως Top Employer από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute.
Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn – Νέες και αναβαθμισμένες εμπειρίες για τους πελάτες, με τη δύναμη της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας. Νέα «σελίδα» για το δίκτυο καταστημάτων και τις ψηφιακές πλατφόρμες – Το Allwyn.gr είναι ήδη στον «αέρα»!
Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, η ελληνική εταιρεία γιόρτασε με εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους