Τα αμέτρητα ρεκόρ της Mercedes-AMG One

Τα αμέτρητα ρεκόρ της Mercedes-AMG One

Η Mercedes-AMG One που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες αποδεικνύει με πειστικό τρόπο τις μεγάλες δυνατότητές της, σε περιβάλλον πίστας.

221205134250_Mercedes-AMG-One_I

Η απόφαση των ανθρώπων της Mercedes-AMG να δημιουργήσουν ένα hypercar δεν ήταν εύκολη στην υλοποίησή της. Τα πολλά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν απαιτούσαν χρόνο και προσπάθεια, ωστόσο το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα.

Όπως αποδεικνύεται, η One είναι ένα τεχνολογικό ορόσημο σε ό,τι αφορά στην κατασκευή, στα δυναμικά χαρακτηριστικά της και φυσικά στις κορυφαίες επιδόσεις της, βάσει όσων έχει ανακοινώνει η γερμανική εταιρεία.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο ως καταγραφή στα χαρτιά, είναι κάτι αποδεικνύεται στην πράξη. Τα στελέχη της έκαναν δοκιμές στις γνωστότερες ευρωπαϊκές πίστες της Formula 1 όπως και σε αυτή του Nürburgring-Nordschleife. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, σε κάθε περίπτωση.

Η AMG One κατέρριψε το ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής σε καθεμιά από αυτές που δοκιμάστηκαν έμπρακτα οι δυνατότητές της. Συγκεκριμένα, στην πίστα της Formula 1 τού Nürburgring σημείωσε χρόνο 1:56.096, ο οποίος ήταν κατά 16 δευτερόλεπτα ταχύτερος από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Porsche 911 GT3 με 2:12.140.

Το ίδιο έγινε και στην πίστα τού Hockenheim όπου το hypercar τής Mercedes-AMG σημείωσε χρόνο 1:38.563 και ήταν ταχύτερο κατά σχεδόν 2,3 δευτερόλεπτα από τη McLaren Senna (1:40.790). Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην Αυστρία, στο Red Bull Ring με την One να σταματά το χρονόμετρο στο 1:26.846, δηλαδή σχεδόν έξι δευτερόλεπτα ταχύτερα από το BAC Mono R το οποίο κατείχε μέχρι τότε το ρεκόρ πίστας για όχημα παραγωγής (1:32.960).

Πέραν αυτών, η One κατέχει και το ρεκόρ στη διασημότερη πίστα στον κόσμο, στο Nürburgring, καθώς κατάφερε να σημειώσει χρόνο 6:35.183, εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία από τη F1 που διαθέτει το αυτοκίνητο. Αυτός ήταν κατά σχεδόν 3,6 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο της Manthey-Racing Porsche 911 GT2 RS (6:38.835) και κατά σχεδόν 8,4 δευτερόλεπτα μικρότερος από τον αντίστοιχο τής Mercedes-AMG GT Black Series (6:43.616).

Θυμίζουμε ότι η Mercedes-AMG One έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.063 ίππους και η αεροδυναμική σχεδίασή της επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναπτύσσει μέγιστη κάθετη δύναμη 700 κιλών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης