Το μέλλον της Mercedes

Το μέλλον της Mercedes

Τα σχέδια της Mercedes τα επόμενα χρόνια θέλουν την γερμανική εταιρία να καταργεί τα μικρά της μοντέλα. Τι θα γίνει με τα ηλεκτρικά;

Mercedes-a-class-ev

Υπάρχει στα σκαριά μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία MMA, η οποία θα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και δη μικρά σε διαστάσεις. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι η Mercedes ετοιμάζει μία ηλεκτρική διάδοχο της A-Class έτσι ώστε να έρθει ακριβώς απέναντι από το VW ID. 3.

To πλάνο της Mercedes είναι να έχει παρουσία σε κάθε κατηγορία ηλεκτρικών μοντέλων. Προς το παρόν το μικρότερο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο είναι η EQA, μία εκδοχή της GLA με ηλεκτροκινητήρα. Και η γκάμα της προς το παρόν ολοκληρώνεται με μεγάλα μοντέλα, όπως η EQC, EQB και EQV.

Με τη νέα πλατφόρμα ΜΜΑ η Mercedes σκοπεύει να σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το VW ID.3, κάτι δηλαδή που θα αντιπροσωπεύει περίπου το μέγεθος της σημερινής A-Class.


Oι μικρότερες διαστάσεις της αφήνουν να εννοηθεί ότι θα έχει και μικρότερη μπαταρία, αν και με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών και την αύξηση της ενεργειακής τους πυκνότητας τα επόμενα χρόνια, η αυτονομία μίας “ηλεκτρικής A-Class” θα είναι αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη από την ΕQA.

To νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερους χώρους από την A-Class με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, και θα μπορεί να είναι πιο χαμηλή με πιο σπορ χαρακτηριστικά και λιγότερο crossover στοιχεία. Μία ακόμα βασική παράμετρος είναι ότι θα αποτελεί πρότυπο ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας για την κατηγορία, καθώς η Mercedes αλλάζει την γενική παρουσία της, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στα μεγάλα μοντέλα και θέλοντας να ενισχύσει την θέση της ως κατασκευαστή κύρους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης