Jetson One: Έρχεται το drone για ατομικές αερομεταφορές

Jetson One: Έρχεται το drone για ατομικές αερομεταφορές

Το απόλυτο gadget κινητικότητας δεν θα κυκλοφορεί στο δρόμο αλλά στον αέρα και βρίσκεται κοντά μας.

JETSON_1
Το Jetson One δείχνει το δρόμο για ένα διαφορετικό μέλλον στον τομέα της ατομικής κινητικότητας. Πρόκειται για ένα drone με δυνατότητα μεταφοράς ενός επιβάτη και παρά το γεγονός πως αποτελεί μια αρκετά φουτουριστική πρόταση η σουηδική εταιρία που θα το κατασκευάζει ανακοίνωσε πως έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της για το 2022 και έχει άλλες 100 παραγγελίες προς παράδοση στους πελάτες της μέσα στο 2023.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι τεχνικές προδιαγραφές του Jetson One καθώς το πλαίσιο ζυγίζει μόλις 86 κιλά, χάρη στην χρήση αλουμινίου και ανθρακονημάτων. Η πτητική του ικανότητα εξασφαλίζεται από οκτώ ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία του επιτρέπουν ταχύτητα πτήσης πάνω από τα 100 χλμ/ώρα, αν και υπάρχει σοβαρός περιορισμός στην διάρκεια πτήσης, η οποία δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. H φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λίγο παραπάνω από μία ώρα ενώ υπάρχει περιορισμός για το βάρος του επιβάτη στα 95 κιλά. Τα συστήματα ελέγχου και πλοήγησης είναι τελευταίας γενιάς με εξελιγμένο obstacle avoidance.

Κλείσιμο
Για την ασφάλεια του επιβάτη φροντίζει η στιβαρή κατασκευή του πλαισίου αλλά και ένα σύστημα τύπου roll cage ενώ ως δικλίδα ασφαλείας υπάρχει και αυτόματο αλεξίπτωτο. Μάλιστα η εταιρία υποστηρίζει ότι το Jetson One μπορεί να μείνει στον αέρα ακόμα και με έναν από τους έλικες εκτός λειτουργίας.
Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεταφορικά μέσα αυτού του είδους για προσωπική χρήση, με τις παραγγελίες να φθάνουν στην εταιρία από όλα τα μέρη του κόσμου, με την Καλιφόρνια και τη Μέση Ανατολή να κυριαρχούν. Η εταιρία αναζητά επενδυτές αυτή την εποχή έτσι ώστε να επεκτείνει την δραστηριότητά της και την παραγωγική της ικανότητα. Όσο για την τιμή του φθάνει στα 80.000 ευρώ και για να το αποκτήσετε θα πρέπει να καταβάλετε 20.000 ευρώ προκαταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης